Máte chuť na rýchlu teplú večeru? Azda väčšina pri tom siahne po cestovinách. Ale skúšali ste už cestoviny v kombinácii s pečenou zeleninou? Veľmi rýchly a aromatický zdravý recept plný zeleniny. Skvelý rýchly recept do 15 minút.
Suroviny:
- Drobné cestoviny (napr. Penne)
- 1,5l vody + 1 PL soli
- 2 mrkvy
- 1 baklažán
- 1/4 tekvice (maslová alebo hokkaido)
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika kápia
- 1/2 brokolice
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie, sušené čili/červená pikatná paprika
Postup:
- Vodu necháme zovrieť, osolíme ju a cestoviny necháme variť do mäkka.
- Medzitým si očistíme zeleninu. Baklažán a tekvicu pokrájame na malé kocky, mrkvu na tenké plátky, papriku a cibuľu na hrubšie kocky.
- Brokolicu pokrájame na tenko alebo ju rozoberieme na ružičky.
- V širokej panvici alebo nahrejeme trochu oleja. Keď je olej horúci, znížime trochu teplotu.
- Potom opečieme najskôr baklažán a tekvicu, osolíme. Pri pečení zeleninu miešame až im zhnedne. Odložíme stranou.
- Ďalej opečieme mrkvu a brokolicu, dbáme na to, aby aj mrkva aj brokolica ležali plochou na panvici a po 2 minútach ich otočíme.
- Takisto osolíme. Keď dostanú hnedasté miesta, odoberieme z panvice a odložíme stranou.
- Na záver opečieme papriky a cibuľu. Pridáme zvyšnú zeleninu.
- Do zmesi pretlačíme cesnak a dochutíme všetko čiernym korením a štipľavou paprikou.
- Cestoviny medzitým zlejeme z vody. Za malú šálku vody z cestovín si odložíme stranou.
- Pridáme k zelenine a podľa potreby podlejeme trochu vodou z cestovín. To im dodá na krémovitosti.
- Môžeme hneď podávať.
Tento recept patrí do kategórie – Recepty do 15 minút, Bezmäsité recepty, Vegan