Tvarohový dezert z bielej čokolády

Tvarohový dezert z bielej čokolády

Jemný tvaroh je veľmi všestranná potravina, ktorú mám vždy v chladničke. Najmä na výrobu rýchlych dezertov je nenahraditelný. Či už ako pribináčikový krém alebo ako v tomto prípade v kombinácii s čokoládou, chutí proste skvelo a je za pár minút hotový.

Potrebujete:

  • 500g jemného tvarohu
  • 150g bielej čokolády
  • 250g jemného krémovitého syru (mascarpone)
  • 1 vanilkový cukor
  • Kôra a za 1Pl šťavy z citróna

Postup:

  • Do nerezovej misky si polámeme čokoládu a túto dáme nad hrniec s vodou pomaly roztápať nad parou.
  • Keď je čokoláda roztopená, necháme ju mierne vychladnúť.
  • V miske si prešľaháme tvaroh s jemným krémovitým syrom.
  • Pridáme vanilkový cukor, šťavu a trochu kôry z citrónu a na záver primiešame roztopenú čokoládu.
  • Komu je krém málo sladký dochutí ešte práškovým cukrom, nám chutí sj vez pridania cukru.
  • Zmes má výbornú konzistenciu a dá sa plniť do pohárou, napríklad pomocou cukrárenského vrecka.
  • Pred podávaním ozdobíme drobným ovocím.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*