Jemný tvaroh je veľmi všestranná potravina, ktorú mám vždy v chladničke. Najmä na výrobu rýchlych dezertov je nenahraditelný. Či už ako pribináčikový krém alebo ako v tomto prípade v kombinácii s čokoládou, chutí proste skvelo a je za pár minút hotový.
Potrebujete:
- 500g jemného tvarohu
- 150g bielej čokolády
- 250g jemného krémovitého syru (mascarpone)
- 1 vanilkový cukor
- Kôra a za 1Pl šťavy z citróna
Postup:
- Do nerezovej misky si polámeme čokoládu a túto dáme nad hrniec s vodou pomaly roztápať nad parou.
- Keď je čokoláda roztopená, necháme ju mierne vychladnúť.
- V miske si prešľaháme tvaroh s jemným krémovitým syrom.
- Pridáme vanilkový cukor, šťavu a trochu kôry z citrónu a na záver primiešame roztopenú čokoládu.
- Komu je krém málo sladký dochutí ešte práškovým cukrom, nám chutí sj vez pridania cukru.
- Zmes má výbornú konzistenciu a dá sa plniť do pohárou, napríklad pomocou cukrárenského vrecka.
- Pred podávaním ozdobíme drobným ovocím.