Malinová torta

Moja dcérka má slabosť pre ružové dezerty, preto jej z času na čas taký pripravím. Mimoriadne obľúbené sú u nás malinové a jahodové plnky, ktore sú prírodne v ružovom tóne.

Potrebujete na korpus:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 40g kukuričného škrobu/vanilkový pudingový prášok
  • 60g kakaa
  • 100g hladkej múky
  • 100ml vody
  • 100ml oleja

Na malinovú plnku potrebujete:

  • 150g mrazených alebo čerstvých malín
  • 4Pl kr.cukru
  • 100ml vody
  • 1 šľahačková smotana v prášku
  • 1 stužovač smotany
  • 500g jemného krémovitého syru (napr. Lučina alebo mascarpone)
  • 1 marmeláda (jahodová alebo malinová)

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Najskôr si vyšlaháme bielka so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšlaháme v druhej miske s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme 2-3minúty.
  • Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, kakao, škrob/pudingový prášok a múku. Okrem toho pridáme 100ml vody a vypracujeme hladké cesto.
  • Na záver primiešame pomalými pohybmi bielkový sneh.
  • Tortovu formu vymastíme, cesto do nej nalejeme a pečieme pri 160C ca. 45 minút. Potom cesto necháme vychladnúť a studené cesto uprostred rozrežeme na 3 diely.
  • Počas chladnutia si pripravíme plnku. Na to najskôr dáme do hrnca maliny s cukrom a vodou a necháme 10minút variť.
  • Potom prepasírujeme maliny aj s tekutinou do misky a necháme vychladnúť.
  • Keď je zmes studená pridáme smotanu v prášku a stužovač a vyšľaháme do tuha. Pridáme tiež jemný krémovitý syr a vyrobíme hladkú plnku.
  • Okolo torty umiestníme tortový kruh, potom na prvý plát cesta nanesieme malinovú marmeládu, potom 1/4 plnky a zarovnáme.
  • Položíme druhý plát, opäť pomažeme marmeládou a dáme druhý diel plnky. Zaťažíme posledným plátom.
  • Plnku nanesieme na vrch torty, časť plnky si odložíme stranou a necháme tortu stuhnúť v chladničke.
  • Potom odoberieme tortový kruh a zvyšnou plnkou potrieme strany torty, prípadne zlozdobíme vrch torty špičkou. Alternatívne môžeme vrch torty ozdobiť šľahačkovou smotanou vyšľahanou do tuha.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*