Nepečené kokosové rezy bounty

Pripravené za pár minút a mimoriadne trvácne, také sú tieto výborné kokosové rezy. Uskladnené v uzavretej nádobe chutia aj po 1-2 týždňoch. Vhodný recept tiež na využitie zvyšku piškótového či bábovkového cesta.

Potrebujete:

  • 1 balenie salka
  • 200g strúhaného kokosu
  • 100g pomletých maslových keksíkov alebo rozrtenej piškóty
  • 50g masla izbovej teploty
  • 2Pl tmavého kakaového prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 150g čokolády na varenie/čokoládovej polevy

Postup:

  • Do vysokej misky dáme salko, kokos a vanilkový cukor a dobre premiešame. Trošku kokosu (2Pl) si odložíme pritom stranou neskôr na ozdobu.
  • Z kokosovej zmesy odoberieme 3Pl a tie dáme do inej misky. K tomu pridáme pomleté keksíky, kakao a maslo a premiešame až sa všetko spojí.
  • Obdĺžnikovú nádobu vyložíme potravinovou fóliou (uľahčí to neskôr vyklopenie zákusku) a potom na spodok nanesieme 1/2 kokosoveh zmesy. Zarovnáme do hladka.
  • Na to nanesieme kakaovú zmes, opäť zarovnáme a na záver kokosovú zmes a dobre všetko pritlačíme.
  • Takto pripravený zákusok dáme na 20 minút do mrazničky (alebo na 1-2 hodiny do chladničky).
  • Nad parou si v nerezovej miske roztopíme čokoládu.
  • Zákusok vyklopíme z formy na pečenie a rozrežeme uprostred. Potom na vrch nanesieme roztopenú čokoládu a vrch ozdobíme kokosom.
  • Takto pripravený zákusok necháme ešte pár minút stáť pokiaľ čokoláda stuhne. Potom ho rozkrájame na kúsky.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*