Nadýchaná orechová torta

Vlašské orechy sa tešia u nás doma mimoriadnej obľube. Radi ich jeme len tak, ako snack. Výborne tiež však chutia aj pri pečení a tak som neodolala a vyrobila nám túto nadýchanú orechovú tortu s nugátovou plnkou.

Na cesto potrebujete:

  • 4 väčšie vajíčka
  • 150g kr.cukru
  • 100g na jemno pomletých vlašských orechov
  • 100g hl. múky
  • 100ml oleja (slnečnicový/repkový)
  • 100ml vody
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1/2 balenia prášku do pečiva

Na plnku potrebujete:

  • 150ml studeného mlieka
  • 1 šľahačková smotana v prášku s príchuťou parížska smotana
  • 1 stužovač smotany
  • 3PL cukru
  • 3PL nugátového krému (napríklad nutella)
  • 1 balenie jemného krémovitého syra (marscarpone)
  • 50g masla izbovej teploty

Postup:

  • Bielka si oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhého snehu. Odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkový cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Následne pridáme múku, pomleté orechy, prášok do pečiva a vodu a vypracujeme vláčne cesto. Na záver primiešame bielkový sneh.
  • Tortovú formu (priemer 25cm) vymastíme a nalejeme do nej cesto. Pečieme pri 150C ca. 40 minút do hnedista. Necháme dôkladne vychladnúť, až potom vyberieme z formy.
  • Cesto rozrežeme na 2 diely a okolo spodného umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Zatiaľ čo cesto chladne si pripravíme plnku. Na to vyšľaháme práškovú smotanu, cukor a stužovač do tuha. Pridáme jemný kréemovitý syr, nugátový krém a maslo a vypracujeme mierne tuhú plnku.
  • Polovičku plnky nanesieme na pripravený plát korpusu. Na plnku potom umiestníme druhý plát a vrch ozdobíme zvyšnou plnkou.
  • Tortu necháme najlepšie na noc chladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*