Jednoduchý broskyňový tarte

Nenáročný koláč hotový za pár minút. Samozrejme možno ovocie obmienať podľa sezóny a chuti.

Na cesto potrebujete:

  • 300g hl.múky
  • 200g pr. Cukru
  • 100g masla izbovej teploty
  • 1 vajíčko

Na plnku potrebujete:

  • 250ml Creme Fraiche
  • 3Pl pr.cukru
  • 2 vajíčka
  • 2-3 broskyne (prípadne iné ovocie)

Postup:

  • Múku zmiešame s cukrom, maslom a vajíčkom. Miesime rukamy až vznikne hladké cesto.
  • Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a vložíme na 20minút do chladničky.
  • Potom cesto rozvaľkáme na veľkosť našej formy na pečenie medzi 2 papiermy na pečenie.
  • Formu vymastíme, cesto preklopíme do formy a rovnomerne ho rozložíme. Okraje cesta zrežeme.
  • Na plnku zmiešame Creme Fraice s vajíčkami a cukrom. Zmes nalejeme na cesto.
  • Broskyne pokrájame na tenké plátky a tie vložíme do plnky.
  • Tarte pečieme pri 170C ca. 30 minút pokiaľ plnka pekne zhustne a ovocie je mäkké.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*