Nenáročný koláč hotový za pár minút. Samozrejme možno ovocie obmienať podľa sezóny a chuti.
Na cesto potrebujete:
- 300g hl.múky
- 200g pr. Cukru
- 100g masla izbovej teploty
- 1 vajíčko
Na plnku potrebujete:
- 250ml Creme Fraiche
- 3Pl pr.cukru
- 2 vajíčka
- 2-3 broskyne (prípadne iné ovocie)
Postup:
- Múku zmiešame s cukrom, maslom a vajíčkom. Miesime rukamy až vznikne hladké cesto.
- Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a vložíme na 20minút do chladničky.
- Potom cesto rozvaľkáme na veľkosť našej formy na pečenie medzi 2 papiermy na pečenie.
- Formu vymastíme, cesto preklopíme do formy a rovnomerne ho rozložíme. Okraje cesta zrežeme.
- Na plnku zmiešame Creme Fraice s vajíčkami a cukrom. Zmes nalejeme na cesto.
- Broskyne pokrájame na tenké plátky a tie vložíme do plnky.
- Tarte pečieme pri 170C ca. 30 minút pokiaľ plnka pekne zhustne a ovocie je mäkké.