Lyžičková jahodová roláda

Super rýchli dezert, ktorý vyzerá a chutí vždy výborne. Tentoraz aj bez váženia.

Potrebujete:

  • 3 veľké vajíčka (L)
  • 4Pl kr.cukru
  • 3Pl polohrubej múky
  • 2Pl kakaa
  • 1 balenie kakaového pudingu
  • 8ks jahôd
  • 150ml studeného mlieka
  • 1 balenie šľahačky v prášku
  • 1 stužovač smotany

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Na to mixujeme aspoň 5 minút na najvyšších otáčkach.
  • Pridáme preosiatú múku, kakao a kakaový pudingový prášok a pomalými pohybmi zmiešame s vajíčkami tak, aby nám zostala nadýchaná konzistencia cesta.
  • Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečieme pri 180C ca 15-20min.
  • Ešte horúce cesto v papiery na pečenie zatočíme do formy rolády a necháme takto vychladnúť.
  • Medzitým si v mlieku vyšľaháme práškovú smotanu so stužovačom do tuhej smotany.
  • 3 jahody odložíme stranou na ozdobu, zvyšok pokrájame na drobné kocky.
  • Roládu vyrolujeme a cesto potrieme 1/3 smotany. Na to rovnomerne rozložíme jahodové kocky a roládu zatočíme tak aby spoj cesta ostal dole.
  • Roládu preložíme na servírovaciu misku.
  • Ďaľšiou tretinou šľahačky potrieme povrch rolády. Zvyšnú šľahačku dáme do cukrárenského vrecúška a na vrch rolády nanesieme malé vlnky.
  • Na záver ozdobíme roládu celými jahodami rozrezanými na polku, prípadne postrúhanou čokoládou.
  • Pred servírovaním necháme aspoň hodinu chladiť.

Môj tip- rovnaký postup možno použiť takisto na výrobu banánovej či melónovej rolády.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*