Super rýchli dezert, ktorý vyzerá a chutí vždy výborne. Tentoraz aj bez váženia.
Potrebujete:
- 3 veľké vajíčka (L)
- 4Pl kr.cukru
- 3Pl polohrubej múky
- 2Pl kakaa
- 1 balenie kakaového pudingu
- 8ks jahôd
- 150ml studeného mlieka
- 1 balenie šľahačky v prášku
- 1 stužovač smotany
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Na to mixujeme aspoň 5 minút na najvyšších otáčkach.
- Pridáme preosiatú múku, kakao a kakaový pudingový prášok a pomalými pohybmi zmiešame s vajíčkami tak, aby nám zostala nadýchaná konzistencia cesta.
- Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečieme pri 180C ca 15-20min.
- Ešte horúce cesto v papiery na pečenie zatočíme do formy rolády a necháme takto vychladnúť.
- Medzitým si v mlieku vyšľaháme práškovú smotanu so stužovačom do tuhej smotany.
- 3 jahody odložíme stranou na ozdobu, zvyšok pokrájame na drobné kocky.
- Roládu vyrolujeme a cesto potrieme 1/3 smotany. Na to rovnomerne rozložíme jahodové kocky a roládu zatočíme tak aby spoj cesta ostal dole.
- Roládu preložíme na servírovaciu misku.
- Ďaľšiou tretinou šľahačky potrieme povrch rolády. Zvyšnú šľahačku dáme do cukrárenského vrecúška a na vrch rolády nanesieme malé vlnky.
- Na záver ozdobíme roládu celými jahodami rozrezanými na polku, prípadne postrúhanou čokoládou.
- Pred servírovaním necháme aspoň hodinu chladiť.
Môj tip- rovnaký postup možno použiť takisto na výrobu banánovej či melónovej rolády.