Lahodné pudingové rezy (bez váženia)

Krásne nadýchané rezy s malinovou vrstvou, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku. Základné cesto je lyžičkové, teda bez váženia.

Na cesto potrebujete:

  • 5 vajíčok
  • 5PL kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 5PL hl. múky
  • 3PL jahodovej/malinovej marmelády

Na pudingovú vrstvu potrebujete:

  • 450ml mlieka
  • 1 balenie pudingového prášku zlatý klas
  • 4 PL kr. cukru
  • 1/2 masla izbovej teploty

Na smotanovú vrstvu potrebujete:

  • 2 balenia kyslej smotany (celkovo 500ml)
  • 4PL pr. cukru
  • 1 balenie mascarpone (250g)
  • 1čl San Apart (vegánsky stužovač smotany, alternatívne 2 balenia klasického stužovača smotany)

Na malinovú vrstvu potrebujete:

  • 250ml vody
  • za šálku mrazených malín
  • 2PL kr. cukru
  • 1 balenie tortového želé (najlepšie červeného)

Postup:

  • Trúbu si zapneme a predhrejeme na 160C. Pripravíme si fromu na pečenie, buď veľkú tortovú (priemer 26cm) alebo menšiu štvorcovú či obdĺžnikovú (napr. 25x25cm).
  • Bielka si oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhej peny. Odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme múku a premiešame. Na záver prišľaháme bielkový sneh.
  • Cesto nalejeme na vymastený plech a necháme pri 160C piecť ca. 20 minút do zlatista.
  • Medzitým dáme do hrnca 400ml mlieka a necháme zovrieť. Zvyšné mlieko zmiešame s pudingovým práškom a cukrom. Keď mlieko zovrie, nalejeme doňho zmes a uvaríme hustý puding. Ten necháme kompletne vychladnúť.
  • Upečené cesto necháme takisto vychladnúť. Potom okolo neho umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Studené cesto potrieme jahodovou marmeládou.
  • Následne si pripravíme smotanovú vrstvu. Na to vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom a san apartom (stužovačom). Pridáme mascarpone a prešľaháme.
  • Do studeného pudingu prišľaháme maslo.
  • Potom na cesto nanesieme najskôr pudingovú vrstvu, zarovnáme a potom smotanovú vrstu a zarovnáme. Necháme 1/2 hodiny chladnúť.
  • Medzitým si v hrnci zohrejeme vodu + maliny + cukor a necháme ich 10 minút variť. Potom ich prepasírujeme cez sítko, aby sa nám zachytili jadierka.
  • Vychladnutú malinovú zmes opäť nalejeme do hrnca, pridáme tortové želé a za miešania zovrieme, až sa zmes zahustí.
  • Na záver malionvú zmes nanesieme na smotanovú plnku a necháme takto ešte hodinu chladiť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*