Nenáročné rezy z lístkového cesta a salka

Tieto rezy možno pripraviť za pár minút a pritom použiť ovocie podľa sezóny či chuti. Keď použijete mrazené ovocie, získate osviežujúci desert do horúcich dní. Takisto možno použiť zavárané ovocie).

Potrebujete:

  • 1 lístkové cesto
  • 1 salko
  • 1 balenie creme Fraiche (200ml)
  • 100g jemného krémovitého syra (Lučina)
  • 100g ovocia

Postup:

  • Lístkové cesto si vyrolujeme, položíme na plech a urobíme doňho zopár vpichov vidličkou.
  • Necháme piecť pri 200°C ca 15-20 minút do zlatista. Vyberieme, necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 rovnako veľké pláty.
  • Vyberieme si obdlžníkovú nádobu zhruba v šírke nášho cesta. Na spodok položíme prvý plát.
  • Na polevu zmiešame salko+creme fraiche+jemný krémovitý syr.
  • Ak použijeme zavárené ovocie, zlejeme ho z tekutiny.
  • Na plát lístkového cesta nalejeme 1/3 polevy, rovnomerne rozotrieme a rozložíme 1/2 ovocia. Ja som použila mrazené maliny.
  • Položíme druhý plát, opäť polejeme 1/3 polevy a rozložíme ovocie a zakončíme posledným plátom, na ktorý vylejeme zvyšok polevy.
  • Takto pripravený dáme na pár hodín do chladničky aby sa cesto polevou napilo (najlepšie na noc).
  • Potom už len pokrájame a servírujeme.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*