Grilovaný syr s pohánkou a špenátom

Niesom vegetarián ale napriek tomu si rada vychutnávam bezmäsité pokrmy, najmä také, čo aj zasýtia. Tento pokrm vznikol raz čistou improvizáciou a výsledok bol výborný. Popri dobrej chuti obsahuje toto jedlo doslova vitamínovú bombu pre naše telo. Špenát bohatý na železo ako aj vitamíny A, B, C, E a pohánka, výborný zdroj vápnika, draslíka a železa. To dodá telu dostatok dôležitých minerálov a okrem je to aj pokrm bez lepku.

Potrebujete:

  • 1 cibuľu
  • 1 balenie mrazeného špenátu
  • 1 syr camember
  • 100g pohánky
  • 150ml vody alebo vývaru
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  • Najskôr si dáme variť pohánku. Na to dáme do hrnca pohánku, zalejeme ju studenou vodou a osolíme. Necháme zovrieť, potom prikrytú na miernom ohni varíme 15 minút a ešte ďaľších 10-15 minút necháme mimo ohňa prikrytú oddychovať.
  • Na špenát si opečieme na oleji na drobno pokrájanú cibuľku do hnedista. Pridáme mrazený špenát a v zakrytom hrnci necháme na miernom ohni 15-20 minút variť až sa špenát celkom nerozpustí. Občas premiešame. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Medzitým si na panvici s trochou oleja alebo ešte lepšie na grilovacej panvici krátko opečieme syr camember z oboch strán (ca. 2 minúty pro stranu) až je vnútro syra krásne roztopené a vonkajšok mierne hnedý.
  • Servírujeme spolu, najskôr dáme na tanier špenát s pohánkou a na to umiestníme ešte horúci syr.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*