Niektoré z mojích obľúbených receptov sa zrodili pri vyprázdňovaní chladničky. Tak aj tento vznikol pri otázke ako spotrebujem 500 g jemného tvarohu na slano kedže napečené som už mala. Tento pokrm je rýchlo hotový a krásne zasýti.
Potrebujete:
- 1 lososové filet (ca 300g)
- 500g jemného tvarohu
- 2 vajíčka
- 100ml sladkej smotany
- 50g strúhaného parmezánu
- 7-10 zemiakov (ca 1kg)
- 1 šálku hrášku (kludne aj mrazeného)
- Soľ, čierne korenie
- strúčik cesnaku
- Bylinky- pažítka, petržlén a kôpor
Postup:
- Zemiaky očistíme, pokrájame na hrubšie (ca 0,5cm) pláty a dáme na 10minút predvariť do horúcej osolenej vody. Potom z vody zlejeme.
- V zapekacej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, smotanu a parmezán. Potom pridáme soľ, čierne korenie a roztlačený cesnak. Premiešame.
- Bylinky pokrájame na drobno a primiešame k tvarohu (časť si môžeme odložiť na servírovanie bokom).
- Zemiaky poukladáme do pripravenej tvarohovej zmesy tak aby boli v zmesy ponorené.
- Lososa okoreníme soľou a čiernym korením a pokrájame na menšie kusy. Položíme na pripravené zemiaky.
- Pridáme ešte hrášok, potom zapekaciu formu prikryjeme alobalom a necháme pri 200°C ca 15-20 minút zapekať.
- Pred servírovaním posypeme zvyšnými bylinkami.