Recept do 15 minút- Zemiakový nákyp s lososom

Niektoré z mojích obľúbených receptov sa zrodili pri vyprázdňovaní chladničky. Tak aj tento vznikol pri otázke ako spotrebujem 500 g jemného tvarohu na slano kedže napečené som už mala. Tento pokrm je rýchlo hotový a krásne zasýti.

Potrebujete:

  • 1 lososové filet (ca 300g)
  • 500g jemného tvarohu
  • 2 vajíčka
  • 100ml sladkej smotany
  • 50g strúhaného parmezánu
  • 7-10 zemiakov (ca 1kg)
  • 1 šálku hrášku (kludne aj mrazeného)
  • Soľ, čierne korenie
  • strúčik cesnaku
  • Bylinky- pažítka, petržlén a kôpor

Postup:

  • Zemiaky očistíme, pokrájame na hrubšie (ca 0,5cm) pláty a dáme na 10minút predvariť do horúcej osolenej vody. Potom z vody zlejeme.
  • V zapekacej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, smotanu a parmezán. Potom pridáme soľ, čierne korenie a roztlačený cesnak. Premiešame.
  • Bylinky pokrájame na drobno a primiešame k tvarohu (časť si môžeme odložiť na servírovanie bokom).
  • Zemiaky poukladáme do pripravenej tvarohovej zmesy tak aby boli v zmesy ponorené.
  • Lososa okoreníme soľou a čiernym korením a pokrájame na menšie kusy. Položíme na pripravené zemiaky.
  • Pridáme ešte hrášok, potom zapekaciu formu prikryjeme alobalom a necháme pri 200°C ca 15-20 minút zapekať.
  • Pred servírovaním posypeme zvyšnými bylinkami.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*