Kdo chce pripraviť chutný koláč, nemusí vždy siahnuť po čerstvých surovinách. Najmä v jeseni či zime, kedy je čerstvého ovocia pomenej, výborne poslúžia aj zaváraniny, kompóty či chutné ovocné výživy, ktoré sme si pripravili počas leta. Tento tarte je hotový za pár minút a má krásne šťavnatú konzistenciu.
Na cesto potrebujete:
- 250g hl.múky
- 100g masla izbovej teploty
- 50g práškového cukru
- Štipka soli
Na plnku potrebujete:
- 500ml jablkového pyré alebo jablkovej detskej výživy
- 100g orechov (najlepšie vlašských alebo mandlí)
- 4PL kr. cukru (ak je výživa už sladená možno vynechať)
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajíčko
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
Postup:
- Maslo, múku, cukor a soľ spracujeme rukamy do drobivého cesta.
- Formu na tarte vymastíme a cesto do nej rozdrobíme. Potom ho tlakom ruky rovnomerne po celej ploche formy ako aj jej krajov pritlačíme.
- Cesto zakryjeme papierom na pečenie, zaťažíme hráškom na pečenie a necháme 10minút piecť pri 180C.
- Zatiaľ si pripravíme plnku. Na to zmiešame jablkové pyre/výživu s vajíčkom, vanilkovým cukrom a pudingovým práškom. Orechy posekáme na drobno a pridáme k plnku. Zopár si ponecháme na ozdobu.
- Po 10 minútach vyberieme cesto, papier na pečenie aj s hráškom odložíme stranou a do cesta nalejeme plnku.
- Opäť necháme piecť 25-30minút.
- Pred servírovaním necháme čiastnočne vyvhladnúť. Výborne chutí ešte jemne teplý podávaný s vanilkovou zmrzlinou a posypaný orechami.