Tieto jedlo sú skvelým využitím zvyškov pečného kurčaťa z nedelného obedu. Moja rodina ich má veľmi rada a sú raz dva hotové.
Postup:
- Zvyšky pečeného kurčaťa najskôr očistíme od kože a kostí a mäso vložíme do mixéra s nožom na sekanie.
- Okrem toho pridáme ½ cibule, 2 toastové chleby alebo 1 rožok, soľ, čierne korenie a cayénske korenie ako aj 1 vajíčko a 2PL masla izbovej teploty.
- Všetko posekáme na jemnú kašu a tú dáme do misky.
- Okrem toho pridáme bylinky podľa chute (napríklad pažítku či petržlen posekanú na drobno) a premiešame. Ak je zmes príliš vlhká, zahustíme zmes trochou strúhanky, až vznikne mierne lepivá zmes.
- Všetko dobre premiešame a potom rukamy formujeme guľky, ktoré opekáme na panvici s olejom na strednom ohni do zlatista.
- Pred servírovaním pokvapkáme zopár kvapkami citrónu.