Tento recept sa výborne hodí na využitie zvyškov piškóty či maslových keksíkov (napríklad z vianočného pečenia).
Potrebujete:
- 500g piškóty/keksíkov
- ca. 200ml balenie marmelády z čiernych ríbezlí alebo černíc
- 2 vanilkové cukry
- 125g masla izbovej teploty
- 200g strúhaného kokosu
- Rum/rumová esencia
Postup:
- Piškótové cesto/keksíky rozomelieme kuchynským robotom na jemný prášok a dáme do misky.
- Pridáme maslo, cukor a marmeládu. Marmelády pridáme toľko, aby bola zmes vlhká a nedrolila sa. Podľa chuti dochutíme pár kvapkami rumu alebo rumovej esencie.
- Potom pridáme 1/2 kokosu k zmesi a zvyšok kokosu vysypeme do misky.
- Zmes dobre rukami premiesime a najlepšie mokrými rukami formujeme guľky.
- Každú guľku obalíme v kokose a dáme na tanier. V chladničke necháme aspoň 2 hod. pred servírovaním stuhnúť.