Veľmi obľubujem piškótové cesto v ktorejkoľvek podobe, či už ako bábovku, roládu, zákusok alebo aj perník. Jeho hlavnou výhodou je, že netreba nič vážiť a je veľmi rýchlo pripravený. Základom tohto perníku je jahodový džem, ktorý sa nachádza v ceste aj v poleve a dodáva perníku krásnu arómu a vláčnosť.
Na cesto potrebujete:
- 2 hrnček/šálky hl.múky (ja som použila s objemom 250ml)
- 1 šálku mlieka
- 2 vajíčka
- 1 kypriaci prášok do perníku
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 šálky kr. cukru
- 5PL jahodovej marmelády
- 4PL kakaa
- 1PL perníkového korenia
Na polevu potrebujete:
- 3PL jahodovej marmelády
- 100g tmavej čokolády na varenie
- 2PL kokosového tuku
Postup:
- Vajíčka vyšľahať s cukrom do penista. Pridať olej a spolu prešľahať.
- Následne primiešať mlieko, marmeládu, kakao, korenie, kypriaci prášok ako aj múku a vypracovať hladké cesto.
- Cesto naliať na formu vystlatú pergamenovým papierom (ja som použila formu s rozmerom 22*32cm).
- Cesto nechať piecť v predhriatej rúre pri 160C ca. 35min.
- Medzitým si pripraviť polevu. Na to dať do hrnca vodu, nad hrniec umiestniť nerezovú misku a nechať zohrievať.
- Do misky dať polámanú čokoládu spolu s marmeládou a za miešania nechať nad parou pomaly roztopiť. Na záver pridať kokosový tuk a všetko spolu premiešať.
- Polevu naliať na mierne vychladnutý korpus a nechať stuhnúť.