Rýchly čerešňový tarte

V lete sa snažím pri pečení orientovať sezónnym ovocím, ktoré je práve dostupné. Práve v lete sa ho urodí toľko, že človek takmer nestíha ho konzumovať a mimo zavárania, či mrazenia je tiež spracovanie formou pečenia veľmi chutným spôsobom spracovánia.  Tento tarte je rýchlo hotový a dá sa pripraviť aj s iným drobným sezónnym ovocím.

Na cesto potrebujete:

  • 250g hl.múky
  • 100g masla izbovej teploty
  • 50g práškového cukru
  • Štipka soli

Na plnku potrebujete:

  • 250g krémovitého syru (napr. Mascarpone/Lučina)
  • 300g kyslej smotany
  • 50g kr. cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • ca. 200g ovocia

Postup:

  • Z múky, masla, cukru, soli vypracovať vláčne cesto. Nechat ho aspoň na hodinu chladiť. Potom cesto rozgúlať medzi 2 papiermi na pečenie.
  • Formu na pečenie vymastiť. Vygúľané cesto vložiť do formy, kraje pritlačiť k forme a orezať aby neprečievali. Najľahšie sa cesto umiestni do formy tak, že sa 1 papier na pečenie odstráni a pomocou druhého cesto preklopí, potom aj druhý papier odstráni.
  • Vajíčka vymiešať s cukrom do penista. Prodať krémovitý syr ako aj smotanu, pudingový prášok a vanilkový cukor. Zmes naliať na predpriravené cesto.
  • Ovocie očistiť (odkvôstkovať prípadne pokrájať) a vložiť do plnky s odstupom. Potom tarte nechať piecť pri 160⁰C ca. 35min. do zlatista.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*