Telací steak s pikantným bulgurom

Dnes som bola u mäsiara a tam objavila krásny kus telacieho mäsa ako stvoreného na steak. To som musela hneď kúpiť. Ako prílohu sa mi hodil pikantný bulgur a dusená zelenina. Tento výživný a diétny obed bol rýchlo hotový a nadchol aj manžela, ktorý obľubuje práve steaky.

Postup:

  1. Telacie mäsom marinovať v soli, oleji a koreninovej zmesy- et baharati (táto zmes je vynikajúca na pečené hovädzie mäso, odporúčam zadovážiť). Následne som ich opiekla v horúcej panvici na najvyššom stupni 3 min. z každej strany a nechala ich ešte pod alobalom 10min oddychovať.
  2. Na bulgur treba opiecť cibuľu, pridať 1čl feferónovej pasty (sambal oelek) ako aj 2 PL rajčinového pyré. Po krátkom opražení dať za šálku stredne hrubého bulguru a zaliať ho 2 šálkamy hovädzieho vývaru. Osoliť, okoreniť čierným korením a nechať po zovretí na najnižšom stupni 20 min. nabopnať.  

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*