Čokoládová piškóta s mandlami bez múky

Výborná bezlepková piškóta, plná chuti. Jej príprava je nenáročná a určite sa oplatí vyskúšať. Moje deti boli nadšené.

Potrebujete:

  • 100g masla
  • 100g čokolády na varenie
  • 100 g zomletých mandlí
  • 3 väčšie vajíčka
  • 100 g kr.cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 PL instantnej kávy (najlepšie práškovej a nie granulátovej)
  • 2 kakaové pudingy – prášok

Okrem toho:

  • 200g čokolády
  • 1PL kokosového tuku
  • 1PL jahodovej marmelády
  • sekané mandle

Postup:

  1. Vajíčka vyšlahať s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  2. Medzitým v hrnci na najnižšom stupni roztopiť maslo a čokoládu. Dobre premiešať a keď sa obe položky roztopia tak nechať vychladnúť.
  3. Do vyšlahaných vajíčok pridať kakao, mandle, čokoládovú zmes s maslom, prášok do pečiva ako aj instantnú kávu. Dobre premiešať a vliať do namastenej formy na srnčí chrbát.
  4. Piecť v predhriatej rúre pri 180°C ca 35min. Potom nechať dôkladne vychladnúť a piškútu vyklopnúť z formy.
  5. Povrch pomazať marmeládou rozmiešanou s 2PL vriacej vody. Nad parou zohriať čokoládu s kokosovým tukom a poliať polevou piškótu. Podľa chuti ozdobiť sekanými orieškami. Koláč nechať aspon hodinu stuhnúť v chladničke.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*