Výborná bezlepková piškóta, plná chuti. Jej príprava je nenáročná a určite sa oplatí vyskúšať. Moje deti boli nadšené.
Potrebujete:
- 100g masla
- 100g čokolády na varenie
- 100 g zomletých mandlí
- 3 väčšie vajíčka
- 100 g kr.cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- 1 PL instantnej kávy (najlepšie práškovej a nie granulátovej)
- 2 kakaové pudingy – prášok
Okrem toho:
- 200g čokolády
- 1PL kokosového tuku
- 1PL jahodovej marmelády
- sekané mandle
Postup:
- Vajíčka vyšlahať s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Medzitým v hrnci na najnižšom stupni roztopiť maslo a čokoládu. Dobre premiešať a keď sa obe položky roztopia tak nechať vychladnúť.
- Do vyšlahaných vajíčok pridať kakao, mandle, čokoládovú zmes s maslom, prášok do pečiva ako aj instantnú kávu. Dobre premiešať a vliať do namastenej formy na srnčí chrbát.
- Piecť v predhriatej rúre pri 180°C ca 35min. Potom nechať dôkladne vychladnúť a piškútu vyklopnúť z formy.
- Povrch pomazať marmeládou rozmiešanou s 2PL vriacej vody. Nad parou zohriať čokoládu s kokosovým tukom a poliať polevou piškótu. Podľa chuti ozdobiť sekanými orieškami. Koláč nechať aspon hodinu stuhnúť v chladničke.