Čokoládová torta so 4 vrstvami

Táto čokoládová torta je nenáročná na prípravu a dá sa pripravovať 2 spôsobmi. Buď cesto pečiete v 2 formách, to uľahčuje krájanie (potom stačí prekrojiť každý plát na polovičku) ale si môžete upiecť jedno vysoké cesto, ktoré potom rozrežete na 4 diely. Oba postupy sú možné a je to len na vašej preferencii, po ktorom postupe siahnete.

Jump to Recipe

Recept

Čokoládová torta so 4 vrstvami

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 6ks vajíčka

  • 150g kr cukru

  • 1 vanilkový cukor

  • 1/2 prášku do pečiv

  • 30g kakaového prášku

  • 40g (1 balenie) kakaového pudingu (prášok)

  • 100ml vody

  • 100ml oleja

  • 180g hl. múky

  • Štipka soli

  • Plnka
  • 100 g horkej čokolády

  • 4PL kakaa

  • 2PL kr. cukru

  • 200 ml sladkej smotany (podiel tuku najlepšie nad 30 %)

Postup

  • Najskôr si pripravíme piškótové cesto. Nato vyšľaháme vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme. Prilejeme vodu.
  • Následne pridáme suché položky cesta- múku, prášok do pečiva, pudingový prášok a kakao. Na záver primiešame jemnými pohybmi vyšľahané bielka. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a necháme piecť pri 180C ca 35min.
  • Potom necháme vychladnúť a rozrežeme na 4 diely. Okolo spodnej časti korpusu umiestnime cukrárenskú obruč.
  • Na plnku najskôr zohrejeme sladkú smotanu. Pridáme posekanú čokoládu, cukor a kakao a miešame mimo ohňa kým sa všetko roztopí a spojí. Necháme dôkladne vychladnúť. Potom vyšľaháme na najvyšších otáčkach do tuhej peny.
  • Postupne nanášame na jednotlivé vrstvy cesta, vždy po vrstve plnky nasleduje cesto až sa dopracujete k poslednému plátu cesta. Na to nanesieme zvyšok plnky tak na vrch ako na strany a necháme aspoň 4 hodiny stáť v chlade predtým než nakrojíme.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*