Táto čokoládová torta je nenáročná na prípravu a dá sa pripravovať 2 spôsobmi. Buď cesto pečiete v 2 formách, to uľahčuje krájanie (potom stačí prekrojiť každý plát na polovičku) ale si môžete upiecť jedno vysoké cesto, ktoré potom rozrežete na 4 diely. Oba postupy sú možné a je to len na vašej preferencii, po ktorom postupe siahnete.
Jump to RecipeRecept
Čokoládová torta so 4 vrstvami
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
6ks vajíčka
150g kr cukru
1 vanilkový cukor
1/2 prášku do pečiv
30g kakaového prášku
40g (1 balenie) kakaového pudingu (prášok)
100ml vody
100ml oleja
180g hl. múky
Štipka soli
- Plnka
100 g horkej čokolády
4PL kakaa
2PL kr. cukru
200 ml sladkej smotany (podiel tuku najlepšie nad 30 %)
Postup
- Najskôr si pripravíme piškótové cesto. Nato vyšľaháme vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme. Prilejeme vodu.
- Následne pridáme suché položky cesta- múku, prášok do pečiva, pudingový prášok a kakao. Na záver primiešame jemnými pohybmi vyšľahané bielka. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a necháme piecť pri 180C ca 35min.
- Potom necháme vychladnúť a rozrežeme na 4 diely. Okolo spodnej časti korpusu umiestnime cukrárenskú obruč.
- Na plnku najskôr zohrejeme sladkú smotanu. Pridáme posekanú čokoládu, cukor a kakao a miešame mimo ohňa kým sa všetko roztopí a spojí. Necháme dôkladne vychladnúť. Potom vyšľaháme na najvyšších otáčkach do tuhej peny.
- Postupne nanášame na jednotlivé vrstvy cesta, vždy po vrstve plnky nasleduje cesto až sa dopracujete k poslednému plátu cesta. Na to nanesieme zvyšok plnky tak na vrch ako na strany a necháme aspoň 4 hodiny stáť v chlade predtým než nakrojíme.