Rýchle šťavnaté lievance, ktoré možno pripraviť už za pár minút a to celkom bez váženia.
Na 1 jablko (z toho ca. 10 lievancov):
- 4Pl kr.cukru
- 5Pl šľahačkovej smotany
- 1 vanilkový cukor
- 2Pl ovsených vločiek
- 2 vajíčka veľkosti M/L
- 6Pl (kopcovitých) hl. Múky
- 1čl prášku do pečiva
Postup:
- Jablko postrúhame na jemnom strúhadle a zlejeme zo šťavy.
- Smotanu vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Pridáme vajíčka a spolu dobre prešľaháme až vznikne nadýchaná zmes
- Doňho nasypeme vločky, preosiatú múku a prášok do pečiva a premiešame.
- Na záver pridáme nastrúhané jablká. Cesto má byť mierne tuhé asi ako na palacinky.
- Panvicu nahrejeme a potrieme pierkom olejou. Pomocou naberačky tvarujeme lievance, ktoré pečieme na najnižšom ohni ca. 5 min. z každej strany.
- Na záver posypeme hotové lievance práškovým cukrom.