Tento šalát sa výborne hodí k pečenému či grilovanému mäsu. Jeho dressing je založený na kyslej smotane a je veľmi nenáročný na prípravu.
Suroviny:
- 200g-250g cestovín
Na dressing potrebujete:
- 250ml kyslej smotany
- 2PL majonézy (možno vynechať ale dodá to dressingu lepšiu konzistenciu a okrem toho jemnú kyslosť)
- 50ml šťavy zo zaváraných uhoriek
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Cestoviny uvaríme podľa návodu do mäkka. Optimálne sa hodia cestoviny ako penne, či fussili, ktoré sa miešaním s dressingom nezničia a udržia tvar.
- Na uvedené množstvo dressingu treba uvariť ca. 200-250g cestovín.
- Cestoviny zlejeme z vody a necháme kompletne vychladnúť.
- Medzitým pokrájame na drobno zeleninu. Optimálne sa hodia tvrdšie druhy zeleniny ako jarná cibuľka, uhorky, kukurica, pór, červená paprika, atď. Alternatívne možno použiť zmes z konzervy či mrazenú zmes, ktorú zohrejeme vriacou vodou.
- Na dressing zmiešame vo veľkej miske smotanu s majonézou, šťavou z uhoriek, roztlačeným cesnakom a dochutíme všetko soľou a čierným korením.
- Pridáme už len pokrájanú zeleninu a vychladnuté cestoviny a všetko dobre premiešame.
- Pred servírovaním je dobré nechať šalát aspoň pol hodinu v chlade.
Vynikající těstovinový salát i ostatní recepty se mi moc líbí, děkuji Zdena
Ďakujem krásne za milé slová, som rada, že sa vám moje recepty páčia ?