Šťavnatý hrnčekový kakaový koláč

Tento koláč som raz jedla u mojej tety a tak mi zachutil, že som si hned pochutnala na viacerých kúskoch a nezabudla ani vypýtať recept. Piškóta je krásne vlhká a vláčna a to ho robí takým jedinečným. Hlavný trik spočíva v tom, že sa ešte horúce cesto polieva mliekom a táto vlhkosť sa potom vpije do piškóty a zanechá ju krásne šťavnatú. Okrem toho je to hrnčekový recept, teda bez váženia.

Potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 4PL kakaa
  • ¾ hrnčeka (1 hrnček -300ml) kr. cukru
  • 2 ½ hrnčeka hl. múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček roztopeného masla/oleja
  • 1+1 hrnček mlieka

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridaáme vanilkový cukor, olej/maslo a ďalej šlaháme.
  • Potom pridáme múku, mlieko, prášok do pečiva a kakao a všetko dobre premiešame. Kdo chce môže do cesta tiež pridať čoko-kúsky.
  • Cesto vylejeme do vymastenej formy na pečenie (ja som použila formu o rozmere 33*20cm) a pečieme pri 160⁰C v predhriatej rúre do stuhnutia (ca. 35min).
  • Potom piškótu vyberieme z trúby a ešte horúcu ju polejeme 1 šálkou mlieka.
  • Piškótu necháme vychladnúť a ozdobíme podľa chuti, napríklad čokoládovou polevou a mandlami.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*