Keď máte veľkú úrodu jabĺk ako ja tento rok v záhrade, tak tento koláč je tá správna voľba. Minimálna príprava, s koláčom plným ovocia.
Jump to RecipeObrátený jablkový hrnčekový koláč
Course: Hrnčekové recepty, Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1kg jabĺk
1/2 šálky trstinového cukru
3 vajíčka
1/2 šálky kr. cukru
1/2 šálky oleja
1/2 šálky bieleho jogurtu
1/2 balenia prášku do pečiva
1.5 šálka hl. múky
Postup
- Zapekaciu nádobu si vymažeme maslom a posypeme cukrom (trstinovým).
Jablká ošúpeme, rozkrojíme na polku a vyberieme im jadierka. Následne buď rozpolíme alebo celé polky kladieme do zapekacej nádoby na zmes cukru. Je dobre jablká narezať na niekoľkých miestach aby sa neskôr rýchlejšie a rovnomerne upiekli. - Na cesto zmiešame vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a biely jogurt.
Následne pridáme prášok do pečiva a múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme na jablká - Pečieme najskôr zakryté pri 160C po dobu 45 minút a potom odokryté ešte ďaľších 15-20 minút až sa cesto pekne zhnedne.
- Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom
Ďalšie recepty
Obrátený jablkový hrnčekový koláč
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Obrátený jablkový hrnčekový koláč
Keď máte veľkú úrodu jabĺk ako ja tento rok v záhrade, tak tento koláč je tá správna voľba. Minimálna príprava, s koláčom plným ovocia.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]