Ponáhľate sa a napriek tomu chcete navariť pre seba či rodinku? Tento recept je super rýchlovka práve na takéto momenty. Zatiaľ, čo sa uvaria cestoviny už máte hotovú omáčku a môžete servírovať.
Jump to RecipeRecept
Rajčinová omáčka na cestoviny za 8 minút
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalRecept
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1PL hl. múky
200ml rajčinového pretlaku passata
soľ, čierne korenie
bobkový list
1 kocka cukru
(trochu vody z cestovín)
Postup
- Začneme tým, že si dáme variť cestoviny do osolenej vody. Cibuľu a cesnak pokrájame na jemnučko a dáme opekať na troche oleja v panvici do sklovita.
- Akonáhle je cibuľka opečená, poprášime ju múkou a prilejeme passatu. Dobre premiešame. Následne pridáme soľ, čierne korenie, bobkový list ako aj 1 kocku cukru a necháme variť 5 minút v otvorenom hrnci.
- Medzitým si zlejeme cestoviny a trochu vody (asi 50ml) z cestovín zachytíme a prilejeme k omáčke. Už len do omáčky pridáme cestoviny, premiešame a môžeme servírovať.