Ak hľadáte nepečený dezert, ktorý najmä v letných mesiacoch všetkých ohúrii, tak toto ovocné tiramissu je skvelou voľbou. Ja som zvolila kombináciu manga a jahôd, ale vy môžete použiť akékoľvek mäkké ovocie, ako aj napríklad broskyne či marhule. Nielen, že chutí výborne, ale Ľahko sa krája a dobre drží tvar. Okrem toho neobsahuje surové vajíčka a je tak nenáročný na skladovanie.
Recept
Lahodný dezert – Mango tiramisu
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2 balenia dlhých piškót
250g mascarpone alebo Philadelphia syru
50g pr. cukru
250g jemného tvarohu
250g jahôd
2ks manga (alebo 4ks ak vynecháte jahody)
2 balenia tortového želé + 2*50ml studenej vody
2+2Pl kr. cukru
150ml + 150ml vody na ovocie
mlieko na namáčanie piškót
250ml šĽahačkovej smotany + 1 stužovač
škorica na ozdobu
Postup
- Pripravíme si jednotlivé položky, ktoré budeme neskôr vrstviť. Začneme mangom. To ošúpeme a pokrájame na menšie kusy, ktoré dáme spolu s cukrom (2PL) a 150ml vody do hrnca. Necháme variť asi 10 minút do mäkka, potom rozmixujeme ponorným mixérom a necháme mierne vychladnúť.
- Jahody takisto ošúpeme a pokrájame na menšie kusy. Dáme spolu s cukrom a 150ml vody do hrnca. Necháme variť asi 10 minút do mäkka, potom rozmixujeme ponorným mixérom a necháme mierne vychladnúť.
- Do tretice si prichystáme krém. Na to zmiešame mascarpone s tvarohom a cukrom, prípadne pridáme vanilkový cukor.
- Do misky si dáme mlieko, piškóty odbalíme a pripravíme si podlhovastú nádobu. Začneme vrstviť.
- Najskôr dáme vrstvi piškót ktoré najskôr vždy krátko namočíme v mlieku a potom dáme do nádoby, tak aby sa čo možno dotýkali. Na to nanesieme jahodovú vrstvu a na to 1/2 plnky. Dobre všetko zarovnáme. Nasleduje vrstva piškót opäť namočených v mlieku, plnka a mango vrstva. Takto pripravené necháme aspoň 12 hodín v chlade.
- Šľahačku vyšľaháme so stužovanom do tuha a dáme do cukrárenskej špičky. Nanesieme malé špičky po celej ploche manga. Kto chce na záver posype povrch škoricou.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Lahodný dezert – Mango – jahodové tiramisu
Ak hľadáte nepečený dezert, ktorý najmä v letných mesiacoch všetkých ohúrii, tak toto ovocné tiramissu je skvelou voľbou. Ja som zvolila kombináciu manga a jahôd, ale vy môžete použiť akékoľvek mäkké ovocie, ako aj napríklad broskyne či marhule. Nielen, že chutí výborne, ale Ľahko sa krája a dobre drží tvar. […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]