Vyskúšali ste už niekedy pravé talianské risotto? Ak áno, určite ste nebanovali, tento pokrm je nielen krásne krémovitý ale aj naozajstná lahôdka. Pripraviť si ju môžete aj doma. Ako na to sa dozviete v tomto recepte. Ak by ste sa radi naučili viac o príprave príloh, medzi iným aj risotta, tak nezabudnite nahliadnúť do môjho online kurzu o prílohách.

Suroviny:
- 1 šálka ryže na risotto
- 5 šálok vývaru
- maslo
- 1 cibuľa
- 50g parmezánu
- (prípadne soľ)
Postup:
- Ryžu neoplachujeme! Namiesto toho si pripravíme horúci vývar (na 1 šálku ryže 5 šálok vývaru)
- V hrnci si na oleji alebo masle opražíme 1 cibuľu pokrájanú na drobno.
- Keď cibuľa dostane zlatistú farbu, pridáme ryžu a pomaly ju 3-5 minút za stáleho miešania opekáme.
- Potom pridáme za naberačku vývaru a na najnižšom ohni necháme variť až sa vývar vstrebá. Opäť pridáme za naberačku vývaru a toto opakujeme, až sa vývar minie a ryža bude mäkká. Od ryži neodchádzame, aby nám nahodou nezačala prihárať, vždy by mala byť mokrá.
- Keď je už ryža uvarená pridáme za 2 lyžice masla a ryžu osolíme. Ak chceme, môžeme pridať tiež na jemno postrúhaný parmezán syr, potom ale solíme len striedmo, lebo parmezán je už slaný.
- Podávame ešte horúcu a vždy čerstvo pripravenú. Risotto ryža sa hodí na čerstvé servírovanie.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: