Skúsili ste už niekedy falafel? Tieto chutné guľky sú super chutné s krásne chrumkavou kôrkou a viete si ich jednoducho pripraviť doma. Ja som ich pripravovala zo sušeného cíceru, ktorý som namočila na noc a potom nechala variť v osolenej vode do mäkka,, ale ešte rýchlejšie to pôjde ak použijete 1 konzervu cíceru.

Suroviny:
- 1 veľká šálka uvareného cíceru
- 1 červená cibuľka
- za hrsť posekanej petržlenovej vňate
- šťava z 1/2 citróna
- 1čl paprikového pretlaku (alebo 2čl sušenej papriky)
- 2 strúčiky cesnaku
- ca.5PL hladkej múky (alebo cícerovej múky)
- 1čl kumínu, čili, sumak
- soľ, čierne korenie
- olej (olivový)
Postup:
- Cícer zlejeme z vody a dobre ho usušíme, najlepšie je ho položiť na kuchynskú utierku a tak osušiť.
- Dáme do mixéru spolu s paprikovou pastrou.
- Pridáme strúčiky cesnaku, cibuľu pokrájanu na kocky, petržlenovú vňať a korenie (soľ, čierne korenie, sumak, čili a kumín).
- Rozmixujeme na hladkú kašu. Pridáme ešte múku a citrónovú šťavu a opäť premiešame.
- Takto pripravenu zmes dáme na pol hodinu oddychovať do chladničky alebo na 10 minút do mrazničky.
- Potom tvarumeme malé guľky s priemerom asi ako 2€ minca.
- Guľky opečieme v panvici s olejom. Je dobre dať toľko oleja aby aspoň do polky guľky boli namočené v tuku.
- Po upečení dáme na kuchynskú utierku aby sa vsal prebytočný tuk.
Tieto guľky chutia skvelo napríklad vo wrape alebo plnených tortilách spolu so šalátom a omáčkou.

-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]