Bezmäsité cícerové guľky falafel_lydia Argilli_ Food photography_recepis.sk

Bezmäsité cícerové guľky falafel

Skúsili ste už niekedy falafel? Tieto chutné guľky sú super chutné s krásne chrumkavou kôrkou a viete si ich jednoducho pripraviť doma. Ja som ich pripravovala zo sušeného cíceru, ktorý som namočila na noc a potom nechala variť v osolenej vode do mäkka,, ale ešte rýchlejšie to pôjde ak použijete 1 konzervu cíceru.

Suroviny:

  • 1 veľká šálka uvareného cíceru
  • 1 červená cibuľka
  • za hrsť posekanej petržlenovej vňate
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1čl paprikového pretlaku (alebo 2čl sušenej papriky)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ca.5PL hladkej múky (alebo cícerovej múky)
  • 1čl kumínu, čili, sumak
  • soľ, čierne korenie
  • olej (olivový)

Postup:

  • Cícer zlejeme z vody a dobre ho usušíme, najlepšie je ho položiť na kuchynskú utierku a tak osušiť.
  • Dáme do mixéru spolu s paprikovou pastrou.
  • Pridáme strúčiky cesnaku, cibuľu pokrájanu na kocky, petržlenovú vňať a korenie (soľ, čierne korenie, sumak, čili a kumín).
  • Rozmixujeme na hladkú kašu. Pridáme ešte múku a citrónovú šťavu a opäť premiešame.
  • Takto pripravenu zmes dáme na pol hodinu oddychovať do chladničky alebo na 10 minút do mrazničky.
  • Potom tvarumeme malé guľky s priemerom asi ako 2€ minca.
  • Guľky opečieme v panvici s olejom. Je dobre dať toľko oleja aby aspoň do polky guľky boli namočené v tuku.
  • Po upečení dáme na kuchynskú utierku aby sa vsal prebytočný tuk.

Tieto guľky chutia skvelo napríklad vo wrape alebo plnených tortilách spolu so šalátom a omáčkou.

  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*