Sviatočná kuracia plnená roláda s omáčkou

Túto roládu si môžete pripraviť buď z morčacích alebo kuracích pŕs. Mäso möže byť v celku ale nevadí ani keď vyskladáte roládu z viacerých rovnako hrubých plátov. Po zarolovaní a zviazaní aj tak udrží tvar.

Suroviny:

  • 1 kg morčacích alebo kuracćih pŕs
  • 1 PL kremžskej horčice
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL grilovacieho korenia
  • soľ, čierne korenie
  • 5 plátov šunky (napr. kuracej)
  • 50g tvrdého syru (Eidam) – postrúhaný
  • 3 vajíčka uvarené na tvrdo
  • 1 cibuľa pre výpek
  • potravinový špagát
  • 250ml vody
  • 2PL zemiakového škrobu

Postup:

  • Vajíčka si necháme uvariť na tvrdo, potom ich ošúpeme a rozpolíme.
  • Mäso umyjeme a osušíme. Morčacie prsia zvyknú byť v kuse, preto ich treba len tak rozkrojiť aby sa dostal tvar väčšieho obdĺžnika (20x25cm).
  • Kuracie prsia treba rozrezať na polku a potom pláty pŕs vedľa seba tak poskladať, aby vznikol obĺžnik.
  • Mäso potrieme z vrchnej strany horčicou a kečupom po celej ploche a okoreníme soľou, čiernym korením a grilovacím korením.
  • Potom po ploche položíme šunku, postrúhany syr a do stredu dáme do jednej rady polovičky vajíčka.
  • Mäso zrolujeme aby sa vytvorila roláda a potom pomocou špagátu zviažeme mäso každé 2 cm aby neskôr pri pečení držalo tvar. Povrch mäsa osolíme.
  • Vo veľkom pekáči si nahrejeme olej a vložíme roládu ktorú z každej strany opečieme ca. 2 minúty do zlatista.
  • Keď je roláda zo všetkých strán opečená, pridáme po bokoch cibuľu pokrájanú na menšie kusy a zalejeme všetko vodou.
  • Takto pripravené mäso zakryjeme a necháme ho piecť ca. hodinu pri 160C a potom odokryté ešte asi 15 minút. Je dobre po odokrytí mäso po povrchu potrieť maslom pre lepšiu chuť.
  • Po upečení roládu vyberieme a pokrájame ju na pláty. Vypek zlejeme cez sítko do hrnca.
  • V 4 PL vody si zmiešame škrob a prilejeme do výpeku. Necháme krátko variť aby sa z vápeku stala omáčka. Túto servírujem k mäsu.
  • Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Valentínske srdiečka z maslového cesta

    Valentínske srdiečka z maslového cesta

    Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník. Potrebujete: Postup:


  • Valentínska vianočka v tvare srdiečka

    Valentínska vianočka v tvare srdiečka

    Sviatok svätého valentína sa blíži a jeden z mnohých spôsobov ako hýčkať vaších drahých je aj chutným jedlom, lebo ako sa hovorí – láska ide cez žalúdok :). V najbližšie dni vám preto prinesiem zopár chutných receptov, ktoré určite zvládnete k tomuto sviatku aj vy doma pripraviť. Dnes začnem touto […]


  • Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Tento chlieb je mäkkučký ako perinka a rýchlo pripravený. Všetko čo k nemu potrebujete je 1/2 čerstvých kvasníc. Inšpiráciu som čerpala pri japonskom chlebe, pri ktorom sa do cesta pridáva malé množstvo odpalovaného cesta, výsledok je skutočne fantastický. Na merianie som použila šálku s 250ml. Suroviny na (odpaľované) cesto1: Suroviny […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *