Tento pokrm rada pripravujem počas teplých dní, taká rýchla a ľahká večera či obed. Zelené fazuľky podávam najčastejšie s čerstvým pečivom, nič viac mi ani k šťastiu netreba :).
Suroviny:
- 200 g hovädzieho mletého mäsa
- 2-3PL olivového oleja
- 500 g zelených fazuliek
- 3 zemiaky
- 1PL paprikovej pasty (Salca alebo harrisa)
- 2PL rajčinového pretlaku
- 2 väčšie rajčiny
- soľ, čierne korenie, sušené čili
- Ca. 400 ml vody
Postup:
- Cibuľu pokrájme na drobno. Dáme do hlbokej pavice alebo širokého hrnca a pomaly opekáme na troche oleji.
- Pridáme hovädzie mleté mäso a pečieme spolu až sa mäsu uzavrú póry.
- Potom pridáme paprikovú pastu a rajčinový pretlak a krátko pečieme spolu.
- Medzitým si rajčiny pokrájame na drobno a takisto zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
- Zmes podlejeme vodou, pridáme umyté zelené fazuľky (môžete použiť aj mrazené) ako aj rajčiny a zemiaky.
- Osolíme a okoreníme čiernym korením ako aj sušeným čili.
- Prikryté necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť.
- Na záver podľa chuti môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy prípadne posypať petržlenovou vňaťou posekanou na drobno.
Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Mäsité hlavné jedlo.
-
Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom
Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept
-
Šťavnaté kuracie špízy
Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.