Tento pokrm rada pripravujem počas teplých dní, taká rýchla a ľahká večera či obed. Zelené fazuľky podávam najčastejšie s čerstvým pečivom, nič viac mi ani k šťastiu netreba :).
Suroviny:
- 200 g hovädzieho mletého mäsa
- 2-3PL olivového oleja
- 500 g zelených fazuliek
- 3 zemiaky
- 1PL paprikovej pasty (Salca alebo harrisa)
- 2PL rajčinového pretlaku
- 2 väčšie rajčiny
- soľ, čierne korenie, sušené čili
- Ca. 400 ml vody
Postup:
- Cibuľu pokrájme na drobno. Dáme do hlbokej pavice alebo širokého hrnca a pomaly opekáme na troche oleji.
- Pridáme hovädzie mleté mäso a pečieme spolu až sa mäsu uzavrú póry.
- Potom pridáme paprikovú pastu a rajčinový pretlak a krátko pečieme spolu.
- Medzitým si rajčiny pokrájame na drobno a takisto zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
- Zmes podlejeme vodou, pridáme umyté zelené fazuľky (môžete použiť aj mrazené) ako aj rajčiny a zemiaky.
- Osolíme a okoreníme čiernym korením ako aj sušeným čili.
- Prikryté necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť.
- Na záver podľa chuti môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy prípadne posypať petržlenovou vňaťou posekanou na drobno.
Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Mäsité hlavné jedlo.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]