Chutné zelené fazuľky na rajčinách, letný recept

Chutné zelené fazuľky na rajčinách, letný recept

Tento pokrm rada pripravujem počas teplých dní, taká rýchla a ľahká večera či obed. Zelené fazuľky podávam najčastejšie s čerstvým pečivom, nič viac mi ani k šťastiu netreba :).

Suroviny:

  • 200 g hovädzieho mletého mäsa
  • 2-3PL olivového oleja
  • 500 g zelených fazuliek
  • 3 zemiaky
  • 1PL paprikovej pasty (Salca alebo harrisa)
  • 2PL rajčinového pretlaku
  • 2 väčšie rajčiny
  • soľ, čierne korenie, sušené čili
  • Ca. 400 ml vody

Postup:

  • Cibuľu pokrájme na drobno. Dáme do hlbokej pavice alebo širokého hrnca a pomaly opekáme na troche oleji.
  • Pridáme hovädzie mleté mäso a pečieme spolu až sa mäsu uzavrú póry.
  • Potom pridáme paprikovú pastu a rajčinový pretlak a krátko pečieme spolu.
  • Medzitým si rajčiny pokrájame na drobno a takisto zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
  • Zmes podlejeme vodou, pridáme umyté zelené fazuľky (môžete použiť aj mrazené) ako aj rajčiny a zemiaky.
  • Osolíme a okoreníme čiernym korením ako aj sušeným čili.
  • Prikryté necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť.
  • Na záver podľa chuti môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy prípadne posypať petržlenovou vňaťou posekanou na drobno.

Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Mäsité hlavné jedlo.

  • Rýchly hroznový koláč, hrnčekový recept

    Rýchly hroznový koláč, hrnčekový recept

    Nenáročný koláč, ktorý si pripravíte za pár minút a to bez váženia. Vďaka krupici má chrumkavú kôrku na povrchu, napriek tomu mu to neodoberá y jeho vláčnej a šťavnatej chuti. Suroviny: 3 vajcia 1/2 šálky oleja 1/2 šálky mlieka (alebo rastlinného mlieka) 1/2 šálky cukru 1 šálka hl. múky 1/2 […]


  • Bazový sirup

    Bazový sirup

    Už ste niekedy spracovávali nie kvety ale plody bazy? Tieto sú takisto jedlé, ale pozor, až po ich tepelnej úprave. Plody musia prejsť varením nad 70C, inak môžu obsahovať jedovaté látky, takže nikdy by sa nemali jesť surové. Takisto sa spracovávajú len úplne čierne plody, nezrelé treba vybrať a vyhodiť. […]


  • Mramorový koláč/ mramorová bábovka

    Mramorový koláč/ mramorová bábovka

    Mramorový koláč je obdoba klasickej bábovky, v ktorej sa časť múky nahrádza kakaom. V nemecku sa pripravuje veľmi často a moje deti ho maju radi ako koláč na cesty, najmä keď sa vyberieme do prírody a robíme menší piknik. Je proste krásne nadýchaný a šťavnatý. Možno ho pripraviť či už […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.