Chutné zelené fazuľky na rajčinách, letný recept

Chutné zelené fazuľky na rajčinách, letný recept

Tento pokrm rada pripravujem počas teplých dní, taká rýchla a ľahká večera či obed. Zelené fazuľky podávam najčastejšie s čerstvým pečivom, nič viac mi ani k šťastiu netreba :).

Suroviny:

  • 200 g hovädzieho mletého mäsa
  • 2-3PL olivového oleja
  • 500 g zelených fazuliek
  • 3 zemiaky
  • 1PL paprikovej pasty (Salca alebo harrisa)
  • 2PL rajčinového pretlaku
  • 2 väčšie rajčiny
  • soľ, čierne korenie, sušené čili
  • Ca. 400 ml vody

Postup:

  • Cibuľu pokrájme na drobno. Dáme do hlbokej pavice alebo širokého hrnca a pomaly opekáme na troche oleji.
  • Pridáme hovädzie mleté mäso a pečieme spolu až sa mäsu uzavrú póry.
  • Potom pridáme paprikovú pastu a rajčinový pretlak a krátko pečieme spolu.
  • Medzitým si rajčiny pokrájame na drobno a takisto zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
  • Zmes podlejeme vodou, pridáme umyté zelené fazuľky (môžete použiť aj mrazené) ako aj rajčiny a zemiaky.
  • Osolíme a okoreníme čiernym korením ako aj sušeným čili.
  • Prikryté necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť.
  • Na záver podľa chuti môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy prípadne posypať petržlenovou vňaťou posekanou na drobno.

Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Mäsité hlavné jedlo.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *