Ak hľadáte spôsob ako chutne využiť zrelé či mäkké ovocie ako jablká, slivky, nektarinky, broskyne, jahody alebo rebarboru, ktorá má práve sezónu tak je crumble tá správna voľba.
Použiť môžete aj ovocie, ktoré by ste možno aj inak už vyhodili. Crumble je výborný rýchly teplý dezert plný ovocnej chuti, ktorý najmä v kombinácii s kopčekom vanilkovej zmrzliny proste ťažko odolať?
Jump to RecipeRýchly dezert – Crumble (rebarbora, jahody)
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes20
minutes300
kcalSuroviny
0,5-1kg rebarbory (iného ovocia)
100g masla izbovej teploty
50g práškového cukru (do cesta)
70g jemného cukru (najlepšie trstinového kvôli karamelovej aróme) (na posypanie)
150g hl. múky
štipka soli
(100g mandľových lupienkov)
50g ovsených vločiek
Postup
- Najskôr si do misky dáme maslo, cukor, štipku soli a múku ako aj vločky a pomaly rukami miesime, až vznikne drobivé cesto. Takto pripravené necháme 10 minút stáť v mrazničke.
- Ovocie očistíme a pokrájame na štvrtky (odstránime kôstku, šupku môžeme nechať) a vložíme ich do vymastenej zapekacej misky. Ovocie posypeme 25g cukru a škoricovým cukrom.
- Po 10 minútach vyberieme mrveničku z mrazničky. Mrveničku nanesieme na ovocie, ja osobne ju najradšej strúham na hrubo, lebo mi to príde najjednodukšie. Potom vrch mrveničky posypeme mandľami a na to nanesieme ešte za 1-2Pl cukru, aby tento skaramelizoval počas pečenia.
- Formu prikryjeme alobalom a vložíme do trúby a pečieme prikryté 15-30minút a odokryté ešte ca. 15 minút do zlatista a chrumkava. Doba pečenia závisí samozrejme od druhu ovocia- pri jablkách potrebujeme dlhšie ako napríklad pri jahodách či rebarbore, ktoré sú rýchlo mäkké.
- Servírujeme ešte teplý crumble s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkovou smotanou.
Inšpirujte sa aj ďaľšími receptami z kategórie- Pečieme sladké.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.