Zemiakový šalát nemusí byť len ten tradičný (nie príliš diétny) majonézový. U nás v rodine kolujú viaceré verzie zemiakového šalátu bez majonézy, a táto k ním tiež patrí.
Tento šalát robieva teta môjho manžela, a je výborný najmä ako príloha ku grilovanému či pečenému mäsu.
Potrebujete:
- 1kg zemiakov
- 1 červenú cibuľu
- 2-3 jarné cibuľky
- 1 malú konzervu hrášku (prípadne hrášku a mrkvy)
- 2 ks zaváraných uhoriek
- petržlenovú vňať
- 4 PL oleja
- 2 PL šťavy zo zaváraných uhoriek
- šťava z 1/2 citróna
- Soľ, čierne korenie, čili
Postup:
- Zemiaky uvaríme v šupe do mäkka, necháme vychladnúť. Potom ošúpeme a pokrájame na plátky.
- Cibuľu, jarnú cibuľku a uhorky pokrájame na drobno.
- Hrášok zlejeme zo šťavy a všetko pridáme k zemiakom.
- Posolíme a dobre premiešame.
- Na marinádu zmiešame olej, citrónovú šťavu, uhorkovú šťavu, čierne korenie a sušené čili a nalejeme na zemiaky.
- Dobre pomiešame a necháme ca. 1/2 stáť aby sa chute lepšie spojili.
- Na záver pridáme petržlenovú vňať pokrájanú na drobno.

Tento recept patrí do kategórie – Šaláty