HomeHlavné jedlá Bezmäsité jedlá Bezmäsité karbonátky z červenej šošovice

Bezmäsité karbonátky z červenej šošovice

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy alebo servírované so šalátom je tiež výborný hlavný pokrm.

Potrebujete:

  • 1 malá šálka (kávová ca. 150l) červenej šošovice
  • 3 šálky vody
  • 2 šálky jemného bulguru alebo couscousu
  • 1 cibuľa
  • 2 jarné cibuľky
  • 1PL paprikovej pasty (kdo nemá použije za 1čl sladkej papriky)
  • 1Pl rajčinového pyré
  • 50g margarínu (masla) izbovej teploty
  • za šálku posekanej petržlenovej vňati
  • soľ, čierne korenie, sušené čili , korenie sumak

Postup:

  • Šošovicu dáme variť do osolenej vody na 20 minút. Potom k nej pridáme bulgur/couscous, premiešame, zakryjeme a na vypnutom sporáku necháme 15-20 minút nabopnať.
  • Cibuľku pokrájame na kocky a opečieme v panvici na troche oleja do hnedasta.
  • Pridáme paprikovú pastu, rajčinové pyré (alebo sladkú papriku) a krátko premiešame. Keď zmes trochu vychladne, pridáme k šošovici. Takisto pridáme margarín.
  • Potom pridáme na jemno pokrájanú jarnú cibuľku a petržlenovú vňať.
  • Všetko okoreníme soľou, čiernym korením a čili. Kdo má môže pridať tradičné korenie sumak, ktoré ma mierne pikatnú chuť.
  • Cesto dobre premiesime rukamy a potom ho dáme na pol hodinu do chladu.
  • Následne rukamy formujeme karbonátky. Tieto servírujeme pokvapkané citrónovou šťavou a podávame so zeleninovou oblohou, najlepšie s chrumkavými šalátovými listami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Then follow also on these chanells.