HomeNátierky Avokádová nátierka

Avokádová nátierka

Posted in : Nátierky on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Avokádo je vynikajúca potravina, bohatá na blahodárne tuky. Dá sa pripraviť formou pečenia, varenia ale najjednodukšie je ho jesť surové, napríklad vo forme nátierky. Tá je za pár minút hotová a chutí výborne, najmä na čerstvom pečive alebo topinke.

Potrebujete:

  • 1 zrelé (mäkké) avokádo
  • Soľ, čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • Citrónová šťava

Postup:

  • Na túto nátierku treba dozreté, teda už mäkké avokádo. Ak kúpite v obchode nezrelé (tvrdé) avokádo, nieje to problém. Proste ho necháte pár dní pri izbovej teplote stáť, aby postupne dozrelo.
  • Avokádo rozrežeme pozdĺžne na polku, vybrerieme kôstku a lyžičkou vydlabeme vnútro.
  • Vnútro avokáda roztračíme vidličkou na kašu a pokvapkáme ho pár kvapkami citrónu, to zabráni tomu, že avokádo zhnedne.
  • Následne ho osolíme a okoreníme čierným korením. Pridáme tiež 1 čerstvý roztlačený cesnak.
  • Už len všetko dobre premiešame a naniesieme na chlieb.
  • Kdo chce môže hotový chlieb ešte posypať sézamom alebo čiernym sézamom.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Then follow also on these chanells.