HomeHlavné jedlá Dusené kuracie prsia na šampiňónovej omáčke

Dusené kuracie prsia na šampiňónovej omáčke

Posted in : Hlavné jedlá, Mäsité jedlá, Recepty do 15 minút on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Rýchle jedlo vhodné na obed či večeru hotové za 20 minút. Šampiňóny, ktoré takto pripravíte ako dole popísané si zachovajú svôj tvar aj konzistenciu, žiadne mľandravé šampiňóny, ktorý nikdo nechce neskôr jesť.

Potrebujete:

  • 500g kuracích pŕs
  • 500g bielych šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 200ml vody/vývaru
  • 200ml sladkej šľahačkovej smotany
  • Soľ, čierne a grilovacie korenie
  • 1Pl masla
  • 1Pl zemiakového škrobu

Postup:

  • Na to kuracie prsia umyjeme, osušiíme a pozdĺžne rozkrojíme tak, aby vznikli tenšie pláty. Tie potom okoreníme soľu, čierným a grilovacím korením .
  • Šampióny očistíme. Na oleji a masle zprudka opiečiemr až dostanú hnedú farbu, potom ich odložíme stranou.
  • Cibuľku pokrájame na drobno. V tej istej panvici ako sme opekali šampiňóny z oboch strán opiečieme kuracie prsia do zlatista. Potom pridáme cibuľku a všetko zalejeme vodou/vývarom. Prikryté necháme 10min na nízskom ohni dusiť.
  • Následne prilejeme sladkú smotanu. 1PL zemiakového škrobu rozmiešame v 2PL vody a prilejeme do výpeku.
  • Za ohrievania miešame až omáčka pekne zahnustne.
  • Podľa chuti ešťe okoreniť soľou a čierným korením.
  • Na záver pridáme opražené šampióny do omáčky a ešte 2 minúty spolu povaríme. Pred servírovaním posypemena drobno posekanou petržlenovou vňaťou.
  • Ideálnou prílohou je ryža alebo knedľa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Then follow also on these chanells.