HomePecieme Rýchly dezert – Crumble

Rýchly dezert – Crumble

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Ak hľadáte spôsob ako chutne využiť zrelé či mäkké ovocie ako jablká, slivky, nektarinky či broskyne, ktoré by ste možno aj inak už vyhodili, tomu odporúčam tento výborný rýchly teplý dezert.

Potrebujete:

  • 1,5kg ovocia
  • 1 škoricový cukor
  • 100g masla izbovej teploty
  • 125g jemného cukru (najlepšie trstinového kvôli karamelovej aróme)
  • 150g hl. múky
  • štipka soli
  • 100g mandľových lupienkov
  • 50g ovsených vločiek
  • 3PL vody

Postup:

  • Najskôr si do misky dáme maslo, cukor, štipku soli a múku a pomaly rukami miesime až vznikne drobivé cesto. Takto pripravené necháme 10 minút stáť v mrazničke.
  • Ovocie očistíme a pokrájame na štvrtky (odstránime kôstku, šupku môžeme nechať) a vložíme ich do vymastenej zapekacej misky.
  • Ovocie podlejeme vodou a posypeme 25g cukru a škoricovým cukrom.
  • Po 10 minútach vyberieme mrveničku z mrazničky. Mrveničku nanesieme na ovocie, ja osobne ju najradšej strúham na hrubo, lebo mi to príde najjednodukšie. Potom vrch mrveničky posypeme mandľami a vločkami a na to nanesieme ešte za 1-2Pl cukru, aby tento skaramelizoval počas pečenia.
  • Formu prikryjeme alobalom a vložíme do trúby a pečieme prikryté 30minút a odokryté ešte ca. 15 minút do zlatista a chrumkava.
  • Servírujeme ešte teplý crumble s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkovou smotanou.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial