Rýchly dezert – Crumble (rebarbora, jahody)

Rýchly dezert – Crumble (rebarbora, jahody)

Ak hľadáte spôsob ako chutne využiť zrelé či mäkké ovocie ako jablká, slivky, nektarinky, broskyne, jahody alebo rebarboru, ktorá má práve sezónu tak je crumble tá správna voľba.

Použiť môžete aj ovocie, ktoré by ste možno aj inak už vyhodili. Crumble je výborný rýchly teplý dezert plný ovocnej chuti, ktorý najmä v kombinácii s kopcekom vanilkovej zmrzliny proste ťažko odolať ?.

Potrebujete:

  • 0,5-1kg ovocia
  • 100g masla izbovej teploty
  • 50g práškového cukru (do cesta)
  • 70g jemného cukru (najlepšie trstinového kvôli karamelovej aróme) (na posypanie)
  • 150g hl. múky
  • štipka soli
  • 100g mandľových lupienkov
  • 50g ovsených vločiek

Postup:

  • Najskôr si do misky dáme maslo, cukor, štipku soli a múku a pomaly rukami miesime, až vznikne drobivé cesto. Takto pripravené necháme 10 minút stáť v mrazničke.
  • Ovocie očistíme a pokrájame na štvrtky (odstránime kôstku, šupku môžeme nechať) a vložíme ich do vymastenej zapekacej misky.
  • Ovocie posypeme 25g cukru a škoricovým cukrom.
  • Po 10 minútach vyberieme mrveničku z mrazničky. Mrveničku nanesieme na ovocie, ja osobne ju najradšej strúham na hrubo, lebo mi to príde najjednodukšie.
  • Potom vrch mrveničky posypeme mandľami a vločkami a na to nanesieme ešte za 1-2Pl cukru, aby tento skaramelizoval počas pečenia.
  • Formu prikryjeme alobalom a vložíme do trúby a pečieme prikryté 15-30minút a odokryté ešte ca. 15 minút do zlatista a chrumkava. Doba pečenia závisí samozrejme od druhu ovocia- pri jablkách potrebujeme dlhšie ako napríklad pri jahodách či rebarbore, ktoré sú rýchlo mäkké.
  • Servírujeme ešte teplý crumble s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkovou smotanou.

Inšpirujte sa aj ďaľšími receptami z kategórie- Pečieme sladké.

  • Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Máte radi čokoládu? Ak je odpoveď áno, tak tento recept vás nadchne. Spája chuť Brownies a sušienok cookies do tejto lahôdky vhodnej aj an výlety. Moja šálka mala rozmer 250ml.


  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*