HomeHlavné jedlá Polievky Aromatická polievka zo žltého hrachu

Aromatická polievka zo žltého hrachu

Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Táto obmena polievkovej klasiky je vždy po ruke nakoľko na ňu stačí sušený hrach a zopár bežných zelenín, ktoré má každý doma. Špeciálnu nótu mu dodáva korenná zmes – ras el hanout. Túto možno dostať v obchodoch a orientálnym tovarom. Alternatívne ho možno nahradiť kari korením, aj to má výraznu arómu a farbu ktorá dodá tej polievke špeciálny akcent.

Postup:

  • Za šálku žltého hrachu dáme do misky, zalejeme 2 šálkami vody a necháme takto cez noc stáť.
  • Na ďaľší deň hrach viackrát opláchneme až z neho bude vytekať číra (nie mútna) voda.
  • Kuchynskú cibuľu pokrájame na drobno a dáme v hrnci na trochu oleja opekať do sklovita.
  • Medzitým si pokrájame 2 mrkvy, kus celeru, 1 papriku kápiu a 2 väčšie zemiaky na drobno.
  • Zeleninu pridáme k cibuli ako aj umytý hrach. Všetko zalejeme 2 l vody alebo vývaru, osolíme, okoreníme čiernym korením a necháme variť pol hodinu na miernom ohni.
  • Potom odoberieme za 3 naberačky polievky a tieto rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Prilejeme späť k polievke, to ju krásne zahustí.
  • Na záver dochutíme 1pl korennej zmesy – Ras el hanout , 1/2pl sušeného čili a na drobno pokrájanou petržlenovou vňaťou, prípadne pažítkou.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial