Kdo pestuje cuketu v záhradke vie, že keď jej začne sezóna tak rastú tak rýchlo, že človek ani nestíha jesť. Časť cukety rada zaváram, aby som mala z nej úžitok aj po zvyšku roka, časť sa ale snažím spracovať hneď. Tento nákyp je rýchlo hotový a je to jednoduchý recept z jedného plechu.
Suroviny:
- 2-3 väčšie cukety
- 1 cibuľa
- 4 vajíčka
- 200g tvrdého syra
- 30g syru parmezán
- 4-5 strúčiky cesnaku
- 2 jarné cibuľky
- 1 šálka (200ml) hrubej múky
- 1/2 balenie prášku do pečiva
- soľ, čierne korenie, sušené čili, sušené oregáno, čerstvá petržlenová vňať
- 2pl masla na potretie
Postup:
- Cuketu (zelenú alebo aj žltú) pokrájame aj so šupkou na hrubo. Ak je cuketa už staršia a má v sebe semiačka, tak tieto najskôr vyberieme a potom postrúhame.
- Dáme do misky, výdatne posypeme soľou (1-2PL) a rukami dobre premiešame. Necháme stáť 15 minút aby sa cukina vypotila. Potom ju dáme do sítka a vytlačíme všetku prebytočnú tekutinu.
- Takto pripravenú cuketu dáme do misky, pridáme postrúhaný tvrdý syr a parmezán ako aj vajíčka, na jemno posekanú jarnú cibuľku, roztlačené cesnakové strúčiky a premiešame. Kdo chce môže tiež pridať červenú papriku pokrájanú na drobno.
- Pridáme múku a prášok do pečiva. Potom dochutíme soľou (ak treba ešte nakoľko sme cukinu už na začiatku solili), čiernym korením, čili, oregánom a na jemno posekanou petržlenovou vňaťou.
- Vylejeme na vymastený vysoký plech a dáme pri 180C piecť.
- Po ca. 25 minútach vyberieme z trúby a povrch pomažeme maslom. Kdo chce môže tiež povrch ozdobiť pár kúskami na plátky pokrájanej cukety či rajčinami alebo tyminánom.
- Opäť vrátime do trúby a pečieme ešte ďaľších 15-20 minút do zlatista.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]