HomeHlavné jedlá Polievky Orientálna šošovicová polievka

Orientálna šošovicová polievka

Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Táto polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu.

Potrebujete:

  • 1 malá kávová šálka zelenej šošovice
  • 1 malá kávová šálka červenej šošovice
  • 3 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 červená paprika kápia
  • 1PL rajčinového pyré
  • 1PL korenia Ras el Hanout
  • soľ, čili, čierne korenie
  • 1-2 bobkové listy
  • 1,5l vody

Postup:

  • Šošovicu umyjeme pod tečúcou vodou. Potom ju dáme do hrnca spolu s na kocky pokrájanými zemiakmi. Dochutíme soľou, čiernym korením a bobkovým listom.
  • Necháme zovrieť a potom varíme 20 minút.
  • Medzitým pokrájame cibuľu, mrkvu a papriku na drobno.
  • V panvici na trochu oleja opečieme cibuľku, pridáme mrkvu a papriku a na nízkom ohni pomaly dusíme. Pridáme k šošovici.
  • Varíme ďalších 15 minút. Potom dochutíme korením Ras el Hanout, rajčinovým pyré. čili a podľa potreby ešte dochutíme soľou.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial