Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo odporúčam vyskúšať.
Suroviny:
- 1 malá kávová šálka zelenej šošovice
- 3 zemiaky
- 1 malá kávová šálka červenej šošovice
- 1,5l vody
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- červená paprika kápia
- 1PL rajčinového pyré
- 1PL korenia Ras el Hanout
- soľ, čili, čierne korenie
- 1-2 bobkové listy
Postup:
- Šošovicu umyjeme pod tečúcou vodou. Potom ju dáme do hrnca spolu s na kocky pokrájanými zemiakmi. Dochutíme soľou, čiernym korením a bobkovým listom.
- Necháme zovrieť a potom varíme 20 minút.
- Medzitým pokrájame cibuľu, mrkvu a papriku na drobno.
- V panvici na trochu oleja opečieme cibuľku, pridáme mrkvu a papriku a na nízkom ohni pomaly dusíme. Pridáme k šošovici.
- Varíme ďalších 15 minút. Potom dochutíme korením Ras el Hanout, rajčinovým pyré. čili a podľa potreby ešte dochutíme soľou.