recept orientálna šošovicová polievka

Orientálna šošovicová polievka

Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo odporúčam vyskúšať.

Suroviny:

  • 1 malá kávová šálka zelenej šošovice
  • 3 zemiaky
  • 1 malá kávová šálka červenej šošovice
  • 1,5l vody
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • červená paprika kápia
  • 1PL rajčinového pyré
  • 1PL korenia Ras el Hanout
  • soľ, čili, čierne korenie
  • 1-2 bobkové listy

Postup:

  • Šošovicu umyjeme pod tečúcou vodou. Potom ju dáme do hrnca spolu s na kocky pokrájanými zemiakmi. Dochutíme soľou, čiernym korením a bobkovým listom.
  • Necháme zovrieť a potom varíme 20 minút.
  • Medzitým pokrájame cibuľu, mrkvu a papriku na drobno.
  • V panvici na trochu oleja opečieme cibuľku, pridáme mrkvu a papriku a na nízkom ohni pomaly dusíme. Pridáme k šošovici.
  • Varíme ďalších 15 minút. Potom dochutíme korením Ras el Hanout, rajčinovým pyré. čili a podľa potreby ešte dochutíme soľou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.