Ako dieťa som prívarky vôbec nemala rada. Nepáčila sa mi ich konzistencia ani vzhľad. Až na strobu som im prišla tak naozaj na chuť a dnes ich mám častokrát radšej ako mäsité, či iné luxusné pokrmy. Medzi inými som tento rok objavila, vďaka bohatej úrode cukiny, aj záľubu pripravovať prívarok z tejto zeleniny a je to pre mňa úplný balzam pre dušu si dať tento rýchli prívarok na večeru.
Na prívarok potrebujete:
- 1kg cukin (zelenej alebo žltej- používam bez šupky alebo aj s ňou podľa toho ako mladá je cukina)
- 1 cibuľu
- 1l vody
- 3PL hl.múky
- 2 čl soli
- 1 čl cukru
- Čierne korenie
- 1čl Sladká červená paprika
Postup:
- Cibuľku opiecť na oleji do zlatista. Cukinu ošúpať a na hrubo postrúhať. Pridať k opečenej cibuľke a zaliať vodou. Osoliť, ochutiť čiernym korením, sladkou paprikou a cukrom a variť do mäkka (postrúhanej cukine stačí 5-10min.).
- Medzitým roztrepať múku s vodou, priliať do prívarku a nechať ešte raz zovrieť . Kdo chce môže pridať kvôli krémovitosti 100ml šľahačkovej smotany.