Táto svieža torta chutí výborne aj chladená a je veľmi nenáročná na prípravu. Ideálna tiež pre menej skúsené kuchárky.
Na piškótové cesto potrebujete:
- 150g kr. Cukru
- 150g hl. Múky
- 50g. Kukuričného škrobu
- ½ balenia prášku do pečiva
- 4 vajíčka
- 1 vanilkový cukor
- 100ml vody
- 100ml oleja
Na plnku potrebujete:
- 1 balenie pudingu šľahaného za studena s citrónovou príchuťou
- 250ml studeného mlieka
- 250g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
- 50g masla izbovej teploty
- Kôra z citrónu
- 2 balenia vanilkového cukru
- Čučuriedky na ozdobu
Postup:
- Z uvedených prísad na cesto si vypracujeme piškótu. Podobný postup k tomu nájdete tu – https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
- Cesto vylejeme na tortovú vymastený formu (22-24cm) a v predhriatej rúre pri 160C ca. 40min. pečieme do zlatistá.
- Keď piškóta vychladne, tak cesto rozrežeme na 2 diely okolo spodného cesta umiestníme cukrárenskú obruč.
- Na plnku vyšľaháme puding za studena spolu s vanilkovým cukrom do tuha. Pridáme citrónovú kôru, jemný krémovitý syr a maslo. Prešľaháme.
- Polovičku plnky nanesieme na dolny plát a položíme naň druhú časť cesta. Pritlačíme. Potom nanesieme druhý časť plnky a pomocou polievkovej lyžice urobíme malé vlnky na povrchu.
- Takto pripravenú tortu necháme tuhnúť najlepšie cez noc v chladničke.
- Potom odstránime obruč a povrch ozdobíme čučoriedkami.
