Jednoduchá torta s citrónovou plnkou

Táto svieža torta chutí výborne aj chladená a je veľmi nenáročná na prípravu. Ideálna tiež pre menej skúsené kuchárky.

Na piškótové cesto potrebujete:

  • 150g kr. Cukru
  • 150g hl. Múky
  • 50g. Kukuričného škrobu
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 4 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml vody
  • 100ml oleja

Na plnku potrebujete:

  • 1 balenie pudingu šľahaného za studena s citrónovou príchuťou
  • 250ml studeného mlieka
  • 250g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
  • 50g masla izbovej teploty
  • Kôra z citrónu
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • Čučuriedky na ozdobu

Postup:

  • Z uvedených prísad na cesto si vypracujeme piškótu. Podobný postup k tomu nájdete tu – https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
  • Cesto vylejeme na tortovú vymastený formu (22-24cm) a v predhriatej rúre pri 160C ca. 40min. pečieme do zlatistá.
  • Keď piškóta vychladne, tak cesto rozrežeme na 2 diely okolo spodného cesta umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Na plnku vyšľaháme puding za studena spolu s vanilkovým cukrom do tuha. Pridáme citrónovú kôru, jemný krémovitý syr a maslo. Prešľaháme.
  • Polovičku plnky nanesieme na dolny plát a položíme naň druhú časť cesta. Pritlačíme. Potom nanesieme druhý časť plnky a pomocou polievkovej lyžice urobíme malé vlnky na povrchu.
  • Takto pripravenú tortu necháme tuhnúť najlepšie cez noc v chladničke.
  • Potom odstránime obruč a povrch ozdobíme čučoriedkami.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*