Tento cheesecake je výborný rýchly zákusok, ktorý vyžaduje minimálnu zručnosť či čas. Cheesecake je bez spodného cesta a za pár minút hotový. Servírovať ho možno s ovocím, čokoládovou polevou alebo ako v tomto prípade s karamelovou polevou.
Potrebujete:
- 3balenia (750g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone)
- 200ml kyslej smotany
- 3Pl hl.múky
- 3 vajíčka
- 200g kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
Na karamelovú polevu potrebujete:
- 4Pl kr.cukru
- 75ml šľahačkovej smotany
- 125g masla
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme jemný krémovitý syr, smotanu a múku a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 22-24cm) a formu prikryjeme alobalom.
- Necháme piecť pri 180C po dobu 45 minút, potom formu odokryjeme a pri 150C necháme ešte piecť 15 minút do zlatista.
- Necháme dôkladne vychladnúť. Potom vyberieme z formy.
- Na karamelovú polevu v hrnci zohrejeme kryštáľový cukor. V druhom hrnci nahrejeme smotanu a maslo.
- Pri zohrievaní cukru krúžime hrniec až cukor dostane hnedastú farbu. Potom prilejeme horúcu smotanu s roztopeným maslom a dobre premiešame až vznikne krásne lesklá poleva.
- Vzniknutú polevu necháme 15 minút vychladnúť, potom ju nalejeme na cheesecake a necháme v chlade stuhnúť. Ozdobíme ovocím.