Kysnuté šišky s acidofilným mliekom

Túto klasiku slovenskej kuchyne mám z detstva v pamäti v spojitosti s veľmi sladkou bielkovou plnkou, ktorú pripravovala moja mama. Musím priznať, že ako dieťa mi veľmi chutila ale na starobu mám šišky radšej s domácou marmeládou. Tento rok som vyrábala s mamou malinový džem a tá kombinácia so šiškou je neskutočná.

Suroviny:

  • 500g hladkej múky
  • 4 PL kr. Cukru
  • 20g čerstvého droždia
  • ca. 160ml acidofilného mlieka
  • 50g rozpusteného masla
  • 20g vanilkového cukru
  • štipka soli
  • Marmeláda podľa chuti (ja som použila malinovú)

Postup:

  • Do misky si nadrolíme kvasnice a posypeme ich cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a potom necháme stáť 10 minút, až sa vytvorí kvások a kvasnice dostanú tekutú konzistenciu.
  • Múku zmiešame so soľou a maslom a postupne pridáme kvások a acidofilné mlieko. Miesime aspoň 10 minút pokiaľ vznikne vláčne, elastické cesto.
  • Potom cesto zakryjeme najlepšie mokrou utierkou a necháme hodinu v teple kysnúť.
  • Po vykysnutí cesto rozgúľame na 1cm hrúbku a pomocou pohára vykrojíme kruhy. Do stredu každého kruhu vytvoríme jamku.
  • Následne v horúcom oleji pomaly pražíme z oboch strán do zlatista.
  • Ešte horúce šišky jednou stranou namáčame do vanilkového cukru, ktorý sme si dali do misky.
  • Na záver jamku naplníme marmeládou.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
6,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Veľkonočná zľava na zápisník receptov

    Veľkonočná zľava na zápisník receptov

    Veľká noc je už doslova za dverami a preto chcem sa s vami ako prípravu na tento čas podeliť hneď o 2 veci. Veľkonočné recepty Jednak som vypracovala väčšie množstvo receptov k veľkonočným sviatkom. Mnohé z týchto receptov sú tradičné recepty na pochúťky, ktoré nechýbajú v kuchyniach niektorých krajov slovenska, […]


  • 10 veľkonočných receptov

    10 veľkonočných receptov

    Blíži sa veľká noc a rada by som vám ponúkla výber 10 chutných receptov ako inšpiráciu na blížiace sa veľkonočné pečenie. U nás doma prevážajú hlavne kysnuté recepty ale samozrejme ani linecké drobné pečivko či zákusky nemajú chýbať. Hlavnou znakom jarného pečenia je rýchla príprava a svieža chuť a tak […]


  • Štrúdové cesto na slano – Börek rolky s hovädzím mäsom

    Štrúdové cesto na slano – Börek rolky s hovädzím mäsom

    Štrúdlové cesto, alebo Filo cesto nemusí byť pripravené len na sladko, ako to väčšinou poznáme. Hodí sa skvelo aj na prípravu chutným slaných pokrmov. Jednými z takých sú tieto chutné rolky plnené hovädzím mäsom a zemiakmi, ktoré určite zachutia vašej rodine. Výborný pokrm z jedného plechu.


  • Veľkonočná hrudka

    Veľkonočná hrudka

    Ak pochádzate z východneho Slovenska tak je veľkonočná hrudka určite neodmyslitelnou dobrotou na veľkonočnom stole. Čím je veľkonočná hrudka výnimočná? Tento syr vyrobený z mlieka a vajíčok je veľmi ľahko obmienateľný, od klasickej podoby, až po verziu so šunkou, či pažítkou alebo varenou mrkvou či inou zeleninou. Veľkonočná hrudka môže […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*