Rýchle syrové žemličky bez kysnutia

Tento recept mám od svokry. Je to jej klasika pre nečakanú návštevu. Príprava trvá ca. 30 minút a výsledkom sú krásne nadýchané žemličky. Namiesto cottage cheese možno tiež použiť rovnaké množstvo syru feta, výsledok je rovnako výborný. A kdo chce, môže základný recept obmeniť a pridať tiež na drobno pokrájané olivy či sušené rajčiny, výsledok je vždy výborný.

Rýchle cottage cheese žemličky

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečivo, Slané
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 5 vajíčok + 1 vajíčko na potretie

  • 300g cottage cheese

  • 300g hl. Múky

  • 3pl oleja

  • 50g masla izbovej teploty

  • ca. 5pl na drobno posekanej petržlenovej vňati

  • 1pl soli

  • 1 balenie prášku do pečiva

  • 1čl sušeného čili

  • Sézam/kmín na posypanie

Directions

  • Trúbu si prehrejeme na 200°C.
    Vajíčka dáme do vysokej misky, pridáme soľ a dobre roztrepeme
  • Pridáme cottage cheese, maslo, olej, prášok do pečiva, čili, petržlen a múku. Miešame a vymiesime hladké, mierne lepivé cesto
  • Plech si vyložíme papierom na pečenie. Naberačku na zmrzlinu alebo na ryžu si vymastíme a potou ňou odoberáme cesto a kôpky kladieme s odstupom na plech.
  • Zvyšné vajíčko roztrepeme vidličkou a pomocou pierka ním potrieme žemličky. Povrch posypeme sézamom/kmínom.
  • Žemličky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20-25 minút do zlatista. Keď budú hotové spoznáte tiež na neuveritelne lákavej vôni, ktorá sa šíri po celej kuchyni.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*