Výborné bezmäsité jedlo, ktoré je zvonku chrumkavé a zvnútra mäkká a plné chuti.
Postup:
- 8 veľkých zemiakov dobre umyjeme a osušíme. Z alobalu si pripravíme 8 pásov.
- Do každého alobalového pásu vložíme 1 zemiak, ten poprepichujeme ihlou na pár miestach, posypeme soľou a dobre zarolujeme do alobalu. Potom položíme na plech. To zopakujeme so všetkými zemiakmi.
- Zemiaky v alobale necháme najskôr 50min. piecť pri 200°C. Potom zemiaky odbalíme z alobalu a nechámr mierne vychladnúť.
- Každý zemiak prekrojíme na polovičku a pomocou lyžice vydlabeme stred zemiaku.
- Vydlabanú časť zemiaku dáme do misky, roztlačíme lisom na jemnú kašu a zmiešame s 50g postrúhaného syru (gouda/eidam), bylinkami (petržlen, pažítks) a kdo chce môže pridať tiež na drobno pokrájanú šunku.
- Zmes dochutíme soľou a čiernym korením a všetko dobre premiešame.
- Pomocou lyžice nanesieme plnku do vydlabaných zemiakov.
- Povrch pokvapkáme olejom a necháme 20minút zapekať do zlatista.

