Šošovicová polievka so špenátom

Túto polievka pripravuje moja svokra. Používa na jej prípravu celý špenát, vrátane stoniek. Mne veľmi chutí, ma vďaka špenátu výraznú chuť a arómu. Výborna polievka na prehriatie celého tela.

Potrebujete:

  • 1 šálka zelenej šošovice
  • 1/2 šálky krúp
  • Malý zväzok špenátu
  • 1pl paprikového pyré
  • 2l vody / vývaru
  • Soľ, čierne korenie, kmín, bobkový list, čili

Postup:

  • Zelenú šošovicu (za 1 šálku) umyjeme pod tečúcou vodou.
  • V hrnci nahrejeme za 2Pl oleja, pridáme 1Pl paprikového pyré (alebo paprikového korenia) a krátko popražíme.
  • Zalejeme vodou/vývarom, pridáme šošovicu, soľ, kmín, bobkový list a za hrsť krúp a necháme 15 minút variť.
  • Medzitým špenát dobre umyjeme. Stonky oddelíme od listov a listy pokrájame na menšie kusy.
  • Potom pridáme stonky špenátu do polievky a varíme ďaľších 10-15 minút. Na záver pridáme špenátové listy a hneď odoberieme z ohňa.
  • Ja osobne jem túto polievku mierne pikatnú, preto pridávam do nej tiež sušené čili. Samozrejme mozno toto vynechať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *