Nepečené čokoládové rezy so salkom “hedgehog slice”

Táto klasika na detské oslavy je nielej ľahká na prípravu ale sa tiež vždy stretne s veľkým úspechom u detí. Recept je bez varenia a skutočne za pár minút zvládnutý. Jeho základ tvoria maslové keksíky, ktoré sa zmiešajú s tmavou čokoládovou polevou vyrobenou zo salka.

Potrebujete:

  • 200g maslových keksov
  • 1 dóza kondenzového mlieka- salka
  • 150g masla izbovej teploty
  • 2Pl kakaa
  • 250g tmavej čokolády

Na polevu:

  • 100g Šľahačkovej smotany
  • 100g tmavej čokolády
  • Mandle a pod. na ozdobu

Postup:

  • Keksíky v rukách polámeme na menšie kusy a dáme do misky.
  • Kondenzované mlieko dáme do hrnca spolu s kakaom a čokoládou ako aj maslom.
  • Za miešanie varíme na miern ohni až sa všetko roztopí a spojí. Zmes nalejeme na keksíky a premiešame.
  • Menší plech vyložíme potravinovou fóliou. Nalejeme zmes a zarovnáme ju do hladka.
  • Alternatívne môžeme keksíky s čokoládovou zmesou vrstviť priamo v plechu, vždy vrstva keksíkov a potom polevy. V tomto prípade necháme keksíky v celku. Ja osobne však preferujem ten prvý spôsob prípravy lebo je neporovnateľne rýchlejsí a výsledok je rovnaký.
  • Plech dáme chladiť na pol hodinu do mrazničky.
  • Medzitým rozhrejeme šľahačku a pridáme na drobno posekanú čokoládu. Odoberieme z ohňa a miešame až sa čokáda roztopí.
  • Plech vyberieme z mrazničky. Zmes odlepíme od potravinovej fólie a potom pokrájame na kocky. Kocky vložíme späť na plech tak aby neboli odstupy a všetko polejeme polevou.
  • Do ešte teplej polevy vložíme oriešky či iné ozdoby a necháme krátko stuhnúť.
  • Najlepšie chutia tieto rezy keď sú trochu odstáte, napríklad cez noc v chladničke.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*