Táto klasika na detské oslavy je nielej ľahká na prípravu ale sa tiež vždy stretne s veľkým úspechom u detí. Recept je bez varenia a skutočne za pár minút zvládnutý. Jeho základ tvoria maslové keksíky, ktoré sa zmiešajú s tmavou čokoládovou polevou vyrobenou zo salka.
Potrebujete:
- 200g maslových keksov
- 1 dóza kondenzového mlieka- salka
- 150g masla izbovej teploty
- 2Pl kakaa
- 250g tmavej čokolády
Na polevu:
- 100g Šľahačkovej smotany
- 100g tmavej čokolády
- Mandle a pod. na ozdobu
Postup:
- Keksíky v rukách polámeme na menšie kusy a dáme do misky.
- Kondenzované mlieko dáme do hrnca spolu s kakaom a čokoládou ako aj maslom.
- Za miešanie varíme na miern ohni až sa všetko roztopí a spojí. Zmes nalejeme na keksíky a premiešame.
- Menší plech vyložíme potravinovou fóliou. Nalejeme zmes a zarovnáme ju do hladka.
- Alternatívne môžeme keksíky s čokoládovou zmesou vrstviť priamo v plechu, vždy vrstva keksíkov a potom polevy. V tomto prípade necháme keksíky v celku. Ja osobne však preferujem ten prvý spôsob prípravy lebo je neporovnateľne rýchlejsí a výsledok je rovnaký.
- Plech dáme chladiť na pol hodinu do mrazničky.
- Medzitým rozhrejeme šľahačku a pridáme na drobno posekanú čokoládu. Odoberieme z ohňa a miešame až sa čokáda roztopí.
- Plech vyberieme z mrazničky. Zmes odlepíme od potravinovej fólie a potom pokrájame na kocky. Kocky vložíme späť na plech tak aby neboli odstupy a všetko polejeme polevou.
- Do ešte teplej polevy vložíme oriešky či iné ozdoby a necháme krátko stuhnúť.
- Najlepšie chutia tieto rezy keď sú trochu odstáte, napríklad cez noc v chladničke.
