17 januára, 2021
Tuniaková nátierka

Zbožňujem nátierky. Už od detstva nieje pre mňa chutnejších raňajok ako čerstvé pečivo s nátierkou. Preto sa snažím mať vždy nejaké nátierky v chladničke pripravené, ako napríklad túto chutnú tuniakovú.
Potrebujete:
- 1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 vajíčko
- 250g jemného krémovitého syra (Lučina)
- 50g masla izbovej teploty
- 2ks jarná cibuľka + pažítka
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Najskôr si dáme variť vajíčko na tvrdo- teda 10 minút.
- Medzitým zmiešame jemný krémovitý syr s maslom až sa dobre spoja. Je dôležité, aby maslo bolo mäkké, teda izbovej teploty.
- Tuniaka dáme do sítka a vytlačíme všetkú prebytočnú šťavu. Pridáme kunkrémovitému syru. Premiešame.
- Jarnú cibuľku a pažítku pokrájame na jemno a pridáme k tuniaku.
- Uvarené vajíčko ošúpeme a pokrájame na drobno. Takisto pridáme k tuniaku.
- Na záver už len dochutíme soľou a čiernym korením a všetko dobre premiešame.
Please follow and like us: