HomeHlavné jedlá Polievky Kelová polievka s krúpami

Kelová polievka s krúpami

Posted in : Polievky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Krúpy sú výborným zdrojom vlákniny a vhodné na zahusťovanie polievok. V kombinácii s kelom táto polievka krásne prehreje a zasýti.

Postup:

  • Jednu malú cibuľu pokrájame na drobno a necháme na oleji opekať do zlatista.
  • Medzitým si pokrájame 1/2 hlávky kelu na jemné pásiky. 2 väčšie zemiaky očistíme a pokrájame na kocky.
  • Keď cibuľa dostane zlatistú farbu tak ju poprášime 2PL hl. múky ako aj 1/2pl sladkej červenej papriky a krátko popražíme.
  • Zalejeme 1,5L vývaru (kuracieho alebo hovädzieho) a dobre rozmiešame aby zaninkli prípadne hrudky. Pridáme pokrájaný kel a zemiaky ako aj za malú šálku krúp.
  • Polievku osolíme, okoreníme čiernym korením a kmínom a v otvorenom hrnci (inak by nám vyvrela kedže obsahuje múku) varíme ca 20 minút pokiaľ krúpy zmäkknú (pomleté krúpy sú po 20min. hotové, ak použijete celé krúpy tak treba predĺžiť čas varenia na 35-40 minút).
  • Kdo chce dochutí na záver trochou čili pre výraznejšiu chuť. Takisto k záveru varenia možno pridať údené mäso či párky pre lepšiu chuť.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial