Recept do 15 minút- Kuracie prsia na spôsob Frikassee

Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Tradične sa najskôr uvarí celé kura, to sa oberie z kostí a následne sa varené mäso varí v omáčke z mkrvou, hráškom či bielou špargľou. Ja pripravujem jednodukšiu verziu z kuracích pŕs, na ktorú potrebujete asi 20minút.

Postup:

  • Kuracie prsia (400g) umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kusy. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
  • Následne ich zprudka opečieme na oleji až sa mäsu zatiahnú póry. Potom mäso odložíme stranou.
  • V tom istom hrnci opražíme 1 cibuľu pokrájanú na drobno a pridáme 2Pl masla ako aj 2PL hl múky. Zalejeme 150ml vývaru (kurací alebo hovädzí) a dobre premiešame aby nevznikli hrudky.
  • Potom pridáme 150ml sladkej smotany a koreňovú zeleninu. Ja som použila mrkvu, hrášok a zelenú fazuľku. Do omáčky pridáme tiež mäso a zakryté necháme spolu všetko minút dusiť.
  • Na záver dochutíme omáčku trochou šťavy z citróna prípadne octom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.