HomeHlavné jedlá Expresné recepty Kuracie prsia na spôsob Frikassee

Kuracie prsia na spôsob Frikassee

Posted in : Expresné recepty, Hlavné jedlá on by : lydia.argilli Značky:, ,

Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Tradične sa najskôr uvarí celé kura, to sa oberie z kostí a následne sa varené mäso varí v omáčke z mkrvou, hráškom či bielou špargľou. Ja pripravujem jednodukšiu verziu z kuracích pŕs, na ktorú potrebujete asi 20minút.

Postup:

  • Kuracie prsia (400g) umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kusy. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
  • Následne ich zprudka opečieme na oleji až sa mäsu zatiahnú póry. Potom mäso odložíme stranou.
  • V tom istom hrnci opražíme 1 cibuľu pokrájanú na drobno a pridáme 2Pl masla ako aj 2PL hl múky. Zalejeme 150ml vývaru (kurací alebo hovädzí) a dobre premiešame aby nevznikli hrudky.
  • Potom pridáme 150ml sladkej smotany a koreňovú zeleninu. Ja som použila mrkvu, hrášok a zelenú fazuľku. Do omáčky pridáme tiež mäso a zakryté necháme spolu všetko minút dusiť.
  • Na záver dochutíme omáčku trochou šťavy z citróna prípadne octom.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial